Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-diós szelet

Almás-diós szelet
Almás-diós szelet
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan "gyorsan mindent bele, összedobálós" sütemény a lusta, őszi napokra. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Béleljünk ki egy 22-24 cm-es tortaformát sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, légkeverésesen.
  2. Egy kisebb tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót.
  3. Egy nagyobb tálban a tojást és a kétféle cukrot keverjük simára. Keverjük hozzá az olajat, majd a meghámozott, lereszelt almát. Ezt a követi a dió, majd a lisztes egyveleg. Végül lazítsuk 200 g tejföllel.
  4. A masszát öntsük az előkészített tortaformába, és süssük kb. 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Jó étvágyat hozzá! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22-24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 981
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

aureliavadaszan

Mióta szakács: 2015.11.07.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-diós sütemény, diós-almás sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

705
rozsliszt 100 g
szódabikarbóna 1 teáskanál
fahéj 0.5 teáskanál
1 csipet
tojás 1 db
barna cukor 90 g
vaníliás cukor 1 csomag
alma 1 közepes db
dió 100 g
tejföl 200 g
napraforgó olaj 100 ml