Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-diós torta

Almás-diós torta
Almás-diós torta
70 perc / előkészület: 35 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször sütöttem a répatorta Ludas módra receptet (Spitzeva receptje). Isteni finom torta, ezt alakítottam át úgy, hogy a répa helyett almát használtam, és egy picit módosítottam az arányokon. A sajtkrém jól kiemelte a dió és az alma ízét.

hozzávalók / 8 adag

A tortához

A torta tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a barna cukorral, olajjal, sütőporral, vaníliás cukorral, kis sóval és a fahéjjal robotgép segítségével habosra keverjük.
  2. Az almát reszeljük (nagylyukú reszelőn), a diót mozsárban darabosra törjük, a mazsolát beáztatjuk (rumba vagy vízbe).
  3. Ezeket a tojásos masszához adjuk, végül kanalanként beledolgozzuk a lisztet.
  4. Sütőpapíros kapcsos formában tűpróbáig sütjük közepes lángon kb. 35 percig.
  5. A langyos torta tetejére kenjük a porcukorral és citromlével habosra kevert sajtot.
  6. Díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 142
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás-diós tésztájú torta sajtkrémbevonattal, almás tésztájú sütemény dióval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

837
tojás 5 db
napraforgó olaj 3 dl
barna cukor 1 bögre
teljes kiőrlésű liszt 2 bögre
sütőpor 2 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 2 ek
1 csipet
alma 50 dkg
dió 15 dkg
mazsola 10 dkg
tömlős krémsajt 200 g
porcukor 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
cukormáz 5 dkg