Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-epres-gyömbéres pite

Almás-epres-gyömbéres pite
Almás-epres-gyömbéres pite
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs is jobb államvizsgára készülvén, mint egy teljes napot ellustizni francia filmeket bámulva, miközben egy egész pite elfogyasztásával tornáztatod az állkapcsod, később az éjszaka folyamán pedig cukorsokkot kapsz. Drága Júlia meghívott magához, megsütötte a pitét, én pedig ájuldoztam a kanapén, ahogy általában szoktam, amikor valami nagyon finomat eszek. Évek óta akartam készíteni igazi kerek amerikai pitét, rácsos tetővel (a Pushing Daisies nézése közben pedig szentül megfogadtam, hogy egyszer én is nyitok egy Pie Hole-t). De valahogy sosem jutottam el odáig, főleg, hogy igazi pitesütővel sem rendelkeztem. De fentebb említett lusta-nap után újra tanuló üzemmódba helyezvén magam, egy egész délelőttöt azzal töltöttem, hogy A Pitesütőt kerestem neten. Röpke 4 órás kutatás után meg is lett az igazi, megrendeltem, és egy hét múlva itt vagyok, megsütve életem első igazi kerek, rácsos tetős amerikai pitéjét (receptjét Júliától loptam, ööh kaptam). Ezek után minimum, hogy ötöst kapok államvizsgán. Ámen.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Összekeverjük a lisztet és a sót, majd a felkockázott hideg(!!!) vajat is hozzáadjuk. Összemorzsoljuk őket úgy, hogy a vaj látható maradjon benne.
  2. Hozzáöntjük a (jéghideg!) vizet, majd ezzel is összedolgozzuk a tésztát.
  3. Laposra formázzuk, majd 20-30 percre a hűtőbe dugjuk.
  4. Kb. egy ökölnyi nagyságot levágunk a tésztából, és félretesszük. A többit kerek formára nyújtjuk, majd kibéleljük vele egy kb. 26-28 cm átmérőjű piteformát. (Az a legjobb, ha a tészta 1-2 centire kilóg a peremnél.)
  5. A maradék tésztát is kinyújtjuk, és csíkokra vágjuk. Ez megy a pite tetejére majd.

Töltelékhez

  1. A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. Összeforgatjuk a cukorral, gyömbérrel, vaníliával, citromlével és keményítővel.
  3. A gyümölcskeveréket beleöntjük a piteformába, majd a tetejére rácsos formában elhelyezzük a tésztacsíkokat.
  4. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 1 óra alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 393
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

October

Mióta szakács: 2014.04.26.
9 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös rácsos pite, epres pite, almás pite, gyömbéres pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1227
finomliszt 45 dkg
1 csipet
vaj 30 dkg
víz 1.5 dl
eper 0.5 kg
alma 0.5 kg
gyömbér 3 cm
vanília 1 db
nádcukor 15 dkg
étkezési keményítő 3.5 dkg
citromlé 1 citromból nyert