Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-erdei gyümölcsös morzsasüti

Almás-erdei gyümölcsös morzsasüti
Almás-erdei gyümölcsös morzsasüti
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem ezt a süteményt, mert minden háztartásban megtalálható az elkészítéséhez szükséges összes hozzávaló, és a gyümölcsréteg összetevőit szezonálisan váltogathatjuk. Nem lehet elrontani! :)

hozzávalók / 5 adag

Morzsa réteg

  • 150 g finomliszt (nálam most: 75 g rozsliszt, 75 g búzafinomliszt)
  • 75 g cukor (nálam most: 50 g barna nádcukor, 25 g kristálycukor)
  • 150 g hideg vaj (felkockázva)
  • 3 ek apró szemű zabpehely

Gyümölcs réteg

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésben felkockázzuk a vajat, majd visszatesszük a hűtőbe hűlni. Egy kisebb tálba kimérjük a lisztet, cukrot, zabpelyhet, és a tálat félretesszük. Ekkora mennyiséggel vastagabb morzsa réteget kapunk, aki inkább a sütemény gyümölcsös részét szeretné élvezni, annak ajánlom, hogy 100 g liszt-50 g cukor-100 g vajjal készítse el.
  2. Az almákat meghámozzuk, és dobókocka méretűre daraboljuk, majd egy külön tálba vagy a kerámia tálba tesszük. Az almákat meglocsoljuk a fél citrom levével, majd az egészet fahéjjal és szerecsendióval ízesítjük, ezután (ha még nem tettük meg) beleöntjük a kerámia tálba. Rászórjuk az erdei gyümölcs bogyókat, és az egészet megszórjuk egy kis vaníliás cukorral.
  3. Elővesszük a lisztes tálat, és a hűtőből kivett vajjal az egészet kézzel összemorzsoljuk addig, míg "szemcsés", "homokos", morzsás állagot nem kapunk. Ha elérte ezt az állapotot, rászórjuk a gyümölcsös rétegre.
  4. Előmelegített sütőben kb. 190 fokon 40-50 percig sütöm, addig, míg a morzsa réteg aranybarna nem lesz.
  5. Tipp: Díszítésként szórhatunk rá gránátalma magvakat, vagy száraz serpenyőben pirított szeletelt mandulát. Nyáron elengedhetetlen mellé a vanília fagyi! :)
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 190
elküldve: 1
receptkönyvben: 106
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

aureliavadaszan

Mióta szakács: 2015.11.07.
19 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-erdei gyümölcsös morzsás süti, almás-erdei gyümölcsös crumble, crumble

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

512
finomliszt 150 g
cukor 75 g
vaj 150 g
zabpehely 3 ek
alma 2 nagy db
alma 3 közepes db
erdei gyümölcs mix 100 g
citromlé 0.5 citromból nyert
fahéj 1 tk
szerecsendió 1 csipet
vaníliás cukor 1 teáskanál