Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-fahéjas bonbon

Almás-fahéjas bonbon
Almás-fahéjas bonbon
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel az öcsém is ki akarta próbálni a bonbonkészítést, ezt közösen készítettük vele.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk.
  2. Ecset segítségével kikenjük a bonbonformát, majd betesszük a fagyasztóba 5 percre, és ezt a műveletet megismételjük még kétszer.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, beletesszük egy kisebb fazékba, hozzáadjuk a cukrot és fahéjat ízlés szerint, majd fedő alatt pároljuk kb 20 percig, amíg megpuhul az alma, és villával péppé törjük.
  4. A csokival kikent formákba töltjük az almás tölteléket, helyet hagyva a lezáráshoz, majd lezárjuk őket a maradék csokival és ismét betesszük a hűtőbe, most legalább 20 perce, majd óvatosan kinyomkodjuk a formából.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 181
elküldve: 0
receptkönyvben: 362
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás bonbon, fahéjas-almás praliné, almás bonbon fahéjasan

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moneszka84
moneszka84 Thu, 2013-11-14 14:27

Kedves Kattika,
kipróbáltam a recepted, de sajnos nem sikerült. Pedig előtte már készítettem bonbonokat, amik tökéletesen sikerültek, de nem tudom mi lehetett ezzel a baj. Mindent a recept szerint csináltam.Amikor kiborítottam a formákból a bonbont, ki sem jöttek teljesen, és az alját-(ami a bonbon teteje) teljesen feláztatta ez az almás töltelék.Kiskanállal kellett kiszedni :-/
Milyen fajta csokit használtál hozzá? Az almás tölteléket gondolom te is kinyomkodtad-mert ereszt egy pici levet, de ezenkívül kell még vele valamit tenni? Mitől lehetett elázott, rossz a bonbonom?

Ory
Ory Mon, 2012-12-17 22:20

Biztos fincsi....karácsonyi ajándéknak fogom kipróbálni. Köszi az ötletet! :-)

191
étcsokoládé 12 dkg
alma 2 db
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 3 ek