Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-fahéjas csiga

Almás-fahéjas csiga
Almás-fahéjas csiga
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fahéjas csigát szerettem volna csinálni, de a Kedvesem kitalálta, hogy tegyünk bele almát is, így született meg ez a recept.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Akár tojással is megkenhetjük a tetejét. Én még néha margarint vagy vajat is kockázom közé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 dl langyos cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt.
  2. Egy tálba beletesszük a lisztet és a maradék cukrot, majd belemorzsoljuk a vajat és a tojásokat, végül az élesztős tejet.
  3. Laza tésztát verünk belőle, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
  4. Közben az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és apró, vékony szeletekre vágjuk.
  5. Tetszés szerinti mennyiségű fahéjat összekeverünk vaníliás cukorral, és az almaszeletekkel összekeverjük.
  6. Ha megkelt a tészta, két részre osztjuk, és téglalapalakúra kinyújtjuk.
  7. A töltelékkel megkenjük, feltekerjük, és kb. 1,5-2 cm-es darabokra szeleteljük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  8. Hagyjuk még a tepsiben is kelni, és előmelegített sütőbe tesszük.
  9. A sütés felénél kivesszük, és cukros tejjel átkenjük a tetejét.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 30 204
elküldve: 11
receptkönyvben: 414
elkészítve: 4/14
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás csiga fahéjjal, csiga téli ízekben, fahéja-almás csiga

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szizsu
szizsu Mon, 2014-09-22 11:53

Köszönöm ezt a receptet,nagyon szeretem.Könnyű és laza a tésztája. Én kakaósan készítem , mert nálunk az vált be.Próbáljátok ki , meg éri.

csilona
csilona Thu, 2011-03-03 21:44

Nem bírtam tovább!Ma megsütöttem, nagyon finom lett köszi a receptet!
A margarint helyettesítettem olajjal,úgy tapasztalom,hogy puhább a kelt tészta ha olajjal csinálom.
A félig sült csigákat vaníliás tejjel locsoltam,még melegen meghintettem fahéjas cukorral.Mind elfogyott!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-21 01:20

Nagyon fincsinek nez ki! Tuti hogy megsutom ezen a heten :)

900
finomliszt 80 dkg
élesztő 6 dkg
cukor 10 dkg
tojás 4 db
tej 3 dl
vaj 15 dkg
1 csipet
alma 4 db
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás cukor 2 csomag
tej 1 dl
cukor 0.5 teáskanál