Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-fahéjas gyümölcskenyér

Almás-fahéjas gyümölcskenyér
Almás-fahéjas gyümölcskenyér
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen aszalt gyümölccsel elkészíthető. Aki szereti a mazsolát, azt is tehet bele.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a margarint.
  2. A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, sütőporral és az apró darabokra vágott aszalt gyümölcsökkel.
  3. Az almát lereszeljük.
  4. A vajas-tojásos keverékhez adjuk a száraz hozzávalókat és végül a reszelt almát.
  5. Vajjal kikent sütőformában előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Miután kihűlt, kiborítjuk a formából és szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 642
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

püspökkenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1016
tojás 3 db
nádcukor 15 dkg
margarin 25 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
alma 3 közepes db
aszalt gyümölcsök 20 dkg
gyömbér 1 csipet
fahéj 1 kávéskanál