Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-fahéjas muffin 4. - fehér csokis

Almás-fahéjas muffin 4. - fehér csokis
Almás-fahéjas muffin 4. - fehér csokis
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A helyzet az, hogy nálunk ez az egyik kedvenc muffin, holtversenyben a banános-nutellással. A 6 dkg cukor lehet hogy kevésnek tűnik, de az olvasztott csokoládé miatt szerintem pont eléggé édes.
Még az év elején készítettem 1 kis üveg fahéjesszenciát, a receptjét itt találjátok: http://dolcevitablog.hu/2010/12/fahejesszencia-2/
Az eredeti recept 12 db muffint jelölt, de akkor kisebbek lennének a muffinok. Viszont sokkal jobban kedvemre valóak, ha olyan kis bucik, és tehát szépen megnőnek a papírosban, úgyhogy ez a tészta mennyiség 10 db kapszlitöltéshez elegendő. A kapszlikat mindig félig töltöm meg...kivéve akkor, ha úgy döntök, hogy előveszem a 6 db-os muffinsütőformám, mert akkor bizony elosztom benne az egész tésztát 6 felé...ilyenkor igaz, hogy csak 6 db muffinom lesz, na de kérem, nem akármilyen!...Gigaméretűűű! :) Érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

A muffinok tetejére szeletelt pörkölt mandulát vagy diót is lehet szórni.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A muffinpapírokat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük. Az almát hámozzuk, magházát kivágjuk, és felkockázzuk. Vaníliás cukorral, citromlével, fűszerekkel és a fahéjesszenciával felforraljuk, beletördeljük a fehér csokoládét, és gyenge tűzön addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad. Pár perc alatt krémes, ínycsiklandozó masszát kapunk, erőteljesen fahéjas almadarabkákkal. Félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. A sütőt előmelegítjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral.
  3. A tojásokat a cukorral, a joghurttal és az olajjal felverjük. Gyorsan hozzákeverjük a lisztes elegyet, majd beleforgatjuk a fahéjas/almás masszát.
  4. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd csokoládéforgáccsal tálaljuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 482
elküldve: 3
receptkönyvben: 91
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

mozzarelli

Mióta szakács: 2011.02.26.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas- almás muffin, fehér csokoládés-almás muffin fahéjjal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lettys
Lettys Tue, 2012-10-02 14:00

Megkérdezhetem, hogy hol találom a fahéjesszencia receptjét? Dolce Vitánál nem találtam. Köszi!

Momo-chan
Momo-chan Tue, 2012-07-24 15:54

Lenne egy kérdésem: Hány ml-s a kis doboz joghurt? Köszike választ előre is.

beppelena@freemail.hu
mozzarelli / beppelena@freemail.hu Wed, 2012-07-25 09:08

Momo-chan!

Én általában a Danone ('Magyarház' régebbi elnevezésén 'Könnyű és Finom' natúr joghurt) 140g-os kiszerelését használom!
Sok sikert, és remélem ízleni fog! :)

beppelena@freemail.hu
mozzarelli / beppelena@freemail.hu Sat, 2011-11-05 16:01

Agisajt! Elárulom.....körtével is nagyon finom! :)) Sőt! A körte mellé fehér csoki helyett mehet bele étcsoki....reszelve/darabolva vagy ahogy az almás változatnál, itt is együtt 'összerottyantva' a körtével....jó kísérletezgetést!! :))

agisajt
agisajt Sat, 2011-11-05 12:07

Én köszönöm a receptet :) Ma este is sütök ebből 2 adagot, de körtét teszek bele alma helyett, kíváncsi vagyok milyen lesz... ;)

agisajt
agisajt Thu, 2011-10-20 13:56

Ma megsütöttem sógornőm szülinapjára másik 3 fajta muffinnal együtt, de ez valami fantasztikus! Köszönöm a receptet :D

358
alma 1 nagy db
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1.5 ek
fehér csokoládé 8 dkg
finomliszt 18 dkg
sütőpor 2 tk
tojás 2 db
cukor 6 dkg
joghurt 140 g
dióolaj 1 ek
szegfűszeg 1 késhegynyi
fahéj 2 kávéskanál