Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-fahéjas palacsinta

Almás-fahéjas palacsinta
Almás-fahéjas palacsinta
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régen, azt hiszem egy magazinban olvastam a receptet. Azóta is minden almaszezonban, ősszel-télen többször is előkerül.

Garantáltan a törpenép kedvence.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

ajánlat

Általában desszertnek készítem, vagy uzsonnára, de egy tartalmas leves után is kiváló ebédre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgákat a cukorral, meg a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejet meg a tejszínt, a sót, fahéjat, reszelt citromhéjat, valamint a lisztet. Elkeverjük benne a hámozott, reszelt almát, és a tojásfehérjékből vert kemény habbal lazítjuk
  3. Nagyon lassan a palacsinták mindkét oldalát megsütjük.
  4. A pudingport elkeverjük a cukrokkal és a tejjel, majd megfőzzük.
  5. A palacsintákat megtöltjük a pudinggal, esetleg fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 21 446
elküldve: 5
receptkönyvben: 151
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás palacsinta, fahéjas palacsinta, pudingos almás palacsinta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Mon, 2012-11-12 20:43

Kedves Adrika!
Nem gond, nyugodtan készítsd tejjel. Ha sietek, akkor előfordul, hogy hagyományosan készítem :)
Üdv.
Olga

adrika128
adrika128 Wed, 2012-11-21 18:09

Meg is csináltam és nagyon finom lett, kicsit még higítottam szódavízzel és tökéletes lett. :)

897
tojás 4 db
cukor 11 dkg
vaníliás cukor 4 dkg
tej 2 dl
habtejszín 2 dl
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
finomliszt 20 dkg
alma 3 db
napraforgó olaj 0.5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 4 ek
tej 5 dl