Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-fahéjas szelet

Almás-fahéjas szelet
Almás-fahéjas szelet
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készülünk az őszre... Sőt az alma-fahéj párosítás kellőképpen karácsonyi hangulatot is idéz...

Tészta állagából adódóan (nem morzsálódik) tökéletes elcsomagolni való - gyereknek tízóraira vagy késő nyári/kora őszi piknikre. De délutáni tea, kávé mellett is megállja a helyét.:)

(GoodFood magazine: 101 torta és sütemény)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Tetejére

  • 25 g mandula (hasított, vagy mandulapehellyel lehet helyettesíteni)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés 160 fok).
  2. A lisztet, fahéjat és sütőport egy mély tálba szitáljuk, belekeverjük a cukrot (ha teszünk bele mazsolát, azt itt rakjuk hozzá).
  3. Mélyedést formálunk a közepébe, és beletesszük az olajat, villával elkavart tojásokat, almalevet és a reszelt almát. Alaposan összekeverjük.
  4. Öntsük sütőpapírral kibélelt tortaformába, szórjunk a tetejére mandulapelyhet, és süssük 40-45 percig (mielőtt kivennénk, feltétlen végezzünk tűpróbát).
  5. 5 percig a formában hagyjuk hűlni, majd sütőrácsra borítva hűtjük tovább. Tálaláskor meghinthetjük porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 543
elküldve: 22
receptkönyvben: 721
elkészítve: 54/76
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás fahéjas sütemény, almás fahéjas torta, almatorta fahéjjal

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Mon, 2017-02-27 20:41

Kedves Panno! Elkészítettem a receptedet mindössze annyi változtatással, hogy piteformában sütöttem, a mazsola elmaradt és a tetejét mandulaforgács helyett földimogyoró forgáccsal szórtam meg. Nagyon finom hétvégi süti kerekedett belőle! :) Köszi a feltöltést, máskor is elkészítem majd.

benares
szeretetkonyha / benares Wed, 2014-03-12 16:16

Nagyon jó recept, kifogástalan arányokkal. Mivel nem szoktam sütéshez olajat használni kipróbáltam 125 g vajjal, így is nagyon jó lett, fahéjas-vanília öntettel tálaltam, mind elfogyott :)

benares
szeretetkonyha / benares Fri, 2014-11-21 13:30

Keverj össze két tojás sárgáját, 4 evőkanál cukorral, 2 evőkanál liszttel 1 evőkanál keményítővel, 1 vaníliarúd kikapart magjával, 1 kávéskanál őrölt fahéjjal, fél liter tejjel főzz belőle öntetet :)

tadia
tadia Sun, 2013-12-01 19:44

Szia!Megcsináltam gluténmentes változatban, isteni lett! Fele rizsliszt, fele lisztkeverék. Nagyon finom!

U. M. Petra
U. M. Petra Mon, 2013-10-21 15:58

Nagyon finom, most sül másodszor. Én merészebb voltam az almával, fahéjjal, dióval... jó gazdagon meg van rakva a tortaforma. Nagy kedvenc! Köszönjük!

Eszterlánc
Eszterlánc Sun, 2013-10-06 23:19

Végre egy sütemény, ami nem túl édes! Tettem a tésztájába szilvalekvárt is, és egy adag seperc eltűntt pár éhes gyomorban. Köszönöm a receptet!

555723
555723 Mon, 2013-09-30 14:36

Szia, annopanno, megsütöttem az Almás - fahéjas szeletet, tortaforma helyett két őzgerincformába
öntöttem a masszát, mivel úgy láttam több lett a tésztám / gondolom az almák
miatt / nagyon finom lett , köszi :-) Ari

Gyöngyi Bt.
Gyöngyi Bt. Thu, 2013-09-26 19:33

Nagyon finom és gyorsan elkészíthető. Még fáradtan, munka után is neki álltam. Mire megvacsoráztunk már ki is sült. Köszönöm! :-)

Penny Lane
Penny Lane Sun, 2013-09-22 17:23

Ma elkészítettem ezt a sütit, nagyon finom!Hasonló tésztával eddig muffin formában sütöttem, de így sokkal jobb!

qjudit
qjudit Sat, 2013-09-21 16:19

Jelentem fele-fele arányban zabpehelyliszttel és finomliszttel is működik! Egyetlen hátránya, hogy így a zabpehelyliszt miatt mégis morzsálódósabb lesz, de nem vészes, az alma szépen összefogja. Nagyon köszi a receptet, kb. fél óra alatt eltüntette a család a sütit. :)

Szlala
Szlala Mon, 2013-09-30 12:32

Szia! Én már elkészítettem graham lisztből és finom lett. :) Viszont még olcsóbbá tettem, hogy nem mandulát tettem a tetejére, hanem diót.

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Tue, 2013-09-10 09:43

szia, még egyikből sem készítettem, de simán el tudom képzelni, mert az almától nagyon finom, puha a tésztája a sütinek. Azt ajánlom először csak fele-fele arányban (fele finom-, fele rozs/rizs/grahamliszt) keverd a tésztához, és ha beválik, jöhet a további kísérletezés:)

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Mon, 2013-09-02 09:00

szia,
a nádcukor az íze miatt kell, vagy lehet nyírfacukorral is helyettesíteni? A mandulapehely az a darált mandula, vagy a szeletelt, vagy egyik sem?
Köszi a segítséget! Andi

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Mon, 2013-09-02 10:54

szia, persze, nyugodtan helyettesítheted nyírfacukorral. A mandulapehely az, amit a képen látsz, tehát vékonyra szeletelt mandula.:)

mese habbal
mese habbal Sun, 2013-09-01 15:25

Szia Panno!Nagyon jol hagnzik, szeretnem elkesziteni.A 100 g nadcukor helyett azonban feher cukrot szeretnek belerakni.. Noveljem a mennyiseget vagy maradjon ugyanennyi?(Edes-szajuak vagyunk) Elore is koszonom.Szep napot!

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Sun, 2013-09-01 16:30

Ha elég édeskés almát használsz, szerintem nem kell növelned a cukor mennyiségét (az almalé is még hozzátesz az édességhez). Aztán ha próbakóstolás után mégis édesebben igényelnétek, szórd meg porcukorral, gond abból nem lesz.:) Jó sütés hozzá!

865
finomliszt 250 g
fahéj 1 teáskanál
sütőpor 1 csomag
nádcukor 100 g
mazsola 175 g
napraforgó olaj 125 ml
tojás 2 db
almalé 125 ml
alma 2 közepes db
mandula 25 g