Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás fánkfalatok

Almás fánkfalatok
Almás fánkfalatok
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a neten találtam, és egy este el is készítettem egy könnyű kis vacsiként. Az alma édességétől függően lehet beletenni kis cukrot is. Esetleg kis fahéjjal is megbolondítható. Vigyázzunk, hogy az olaj tényleg jó forró legyen, mikor elkezdjük sütni, mert könnyen felszívhatja azt.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megmossuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A többi hozzávalót az almával jól elkeverjük.
  3. Az olajat egy edényben jól felforrósítjuk. Kanállal kiveszünk egy-egy adagnyi fánkot és aranybarnára sütjük.
  4. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
  5. Mikor kicsit meghűlt, megszórjuk porcukorral.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 539
elküldve: 1
receptkönyvben: 144
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: fánk
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás fánk, almás minifánk, minifánkok almával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

925
alma 50 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 2 dl
porcukor 2 ek