Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás flammkuchen

Almás flammkuchen
Almás flammkuchen
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alma helyett elkészíthetjük körtével is. Tálaljuk kevés fahéjjal megszórva. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az olajat és vizet, sima tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk (kb. 30x40 cm), majd két vajjal kikent tepsibe rakjuk.
  3. A creme fraichet 1 ek cukorral krémesre keverjük, a tésztára kenjük.
  4. Az almákat meghántjuk, vékony szeletekre vágjuk, a megkent tésztára rendezzük. Megszórjuk a maradék cukorral.
  5. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 18-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 429
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lángoló pite, almás pite, almás kenyérlángos

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

534
finomliszt 200 g
1 csipet
napraforgó olaj 2 ek
víz 130 ml
crème fraîche 200 g
cukor 2 ek
alma 4 közepes db
vaj 1 ek