Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás - fokhagymás karaj

Almás - fokhagymás karaj
Almás - fokhagymás karaj
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól tanultam ezt a receptet kb. 7 éve. Ő egy nagyon régi szakácskönyvben találta meg, de már nem emlékszem a könyv címére, csak arra, hogy már besárgultak a lapjai :)

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg egész csontozott hosszúkaraj
  • 3 alma
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg trappista sajt
  • sertés grill fűszerkeverék
  • őrölt bors
  • 60 dkg burgonya


 

ajánlat

A burgonya körítés elhagyható, ilyenkor a húst egy hosszúkás tálban alufóliába csomagolva sütjük meg, és burgonyapürét kínálunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hosszúkarajt ujjnyi vastag szeletekre bevágjuk (nem vágjuk el teljesen).
  2. A harmónika alakú húsunkat mindenhol egyenletesen fűszerezzük sóval, borssal és a grillfűszerrel.
  3. A fokhagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, az almát meghámozzuk, és a sajttal együtt vékony szeletekre vágjuk.
  4. Minden egyes bevágott hússzelet közé teszünk két szelet fokhagyma - egy szelet sajt - egy szelet alma - két szelet fokhagyma - egy szelet alma - egy szelet sajt összeállítást.
  5. A töltött húshengert egy hosszúkás tűzálló tálra helyezzük, és felkarikázott burgonyát körítünk hozzá.
  6. A burgonya tetejét enyhén sózzuk, meglocsoljuk olajjal és a maradék almával beterítjük.
  7. A tál tetejét alufóliával lefedjük, és az ételt puhára sütjük.
     
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 304
elküldve: 14
receptkönyvben: 250
elkészítve: 20/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almával lerakott fokhagymás karaj, sütőben sült almás-fokhagymás sertéskaraj

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-06-04 20:47

Elkészült az én változatom és nagyon finom lett így is. Azt elfelejtettem írni, hogy az alufóliába csomagolt husi ellenére a köret miatt( én tettem bele sárgarépát is) az egész tepsit letakartam alufóliával, így is 90 perc kellett neki. A végén kicsomagoltam a husit és a tepsit alufólia nélkül még kicsit betettem a sütőbe kicsit pirulni.
Üdv. Marcsi

Boszi13
Boszi / Boszi13 Tue, 2012-06-05 19:34

Nagyon finom lett! Köszi a remek receptet. Férjem szerint így még jobban átsült. Szerintem amúgy sem lett volna probléma vele.:)
Üdv. Marcsi-Boszi

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2012-06-03 09:29

Már a sütőben van, de történt egy kis "baleset"! Mire reggel felkeltem a férjem kicsontozta és felszeletelte, így ott álltam tanácstalanul. Gondoltam akkor is megsütöm! Elővettem az őzgerincet és kibéleltem alufóliával. Egyenként állítva betettem a szelet húsokat, a többit már ugyanúgy csináltam. Rátettem még egy réteg alufóliát és fejre állítottam. Betettem a tepsibe, köré a burgonyát és most sül. Remélem így is jó lesz.
Üdv. Marcsi

jucuska83
jucuska83 Mon, 2012-01-16 15:12

Kedves Ildikó!
Nálunk ez lett az ünnepi menü. Nagyon finom volt. Biztosan fog még szerepelni az étlapon. Köszi a receptet.