Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás forralt bor

Almás forralt bor
Almás forralt bor
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többféleképpen készítettem már forralt bort, de nekem ez ízlett ezidáig a legjobban. Az arányokon változtathatunk, mindenki ízlésének megfelelően. Több bort (én nem szeretem túl alkoholosan), több cukrot vagy épp kevesebbet is tehetünk bele. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bort és vizet egy lábasba öntjük, és a tűzhelyre helyezzük.
  2. Belerakjuk a szegfűszeget, cukrot, fahéjat,  vanília aromát.
  3. Az egyik citrom héját belereszeljük, majd a citromok levét belefacsarjuk.
  4. Az almát kis reszelőn lereszeljük, és ezt is hozzáadjuk.
  5. Jó elkeverjük, és beleöntjük a szörpöt.
  6. Mikor felforr, levesszük a tűzről, és leszűrjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 297
elküldve: 4
receptkönyvben: 92
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Palomine

Mióta szakács: 2012.03.22.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, vacsora
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forralt bor, alma, almás forralt bor

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

275
vörösbor 3 dl
víz 6 dl
citrom 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
alma 1 db
fahéj 2 kk
szegfűszeg 5 db
vaníliaaroma 3 kávéskanál
cukor 3 ek
szörp 1 dl