Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás fűszeres cookie

Almás fűszeres cookie
Almás fűszeres cookie
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjemmel csak „romantikázós cookie-nak” hívjuk. Télen, amikor a gyerekek már alszanak gyakran beülünk a nappaliba egy-egy bögre forró teával a kezünkben -  beszélgetni. Ezeknek a hosszú és kellemes estéknek a kedvenc kísérője ez az izgalmasan fahéjas, almás ízű süti. Amiért külön szeretem az az, hogy elég akkor nekiállni, amikor már nyugalom van, hiszen nagyon hamar készen van.

www.sutigyar.hu

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A díszítéshez

  • 40 g apróra vágott dió

ajánlat

Tartsuk fémdobozban. Kb. 4 tucat lesz belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Keverjük össze a Rama-t a cukorral, majd keverjük habosra a tojással.
  3. Adjuk hozzá a sót, a fűszereket és a szódabikarbónát. Végül a liszttel keverjük simára.
  4. Adjuk hozzá a mazsolát, a reszelt almát és a diót. Ha túl puha, tegyük a hűtőbe 15 percre.
  5. Rakjunk kis halmokat teáskanállal tapadásmentes vagy kikent sütőlapra vagy sütőpapírra. Hagyjunk nekik elég helyet, mert nőni fognak.
  6. Szórjuk meg durvára vágott dióval.
  7. Süssük kb.12 percig, vagy amíg enyhén barna nem lesz.
  8. Hagyjuk a lapon 1-2 percig (hogy tovább süljön), majd tegyük őket fémrácsra, amíg teljesen ki nem hűlnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 577
elküldve: 7
receptkönyvben: 270
elkészítve: 13/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Cookie Chef

Mióta szakács: 2013.02.27.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás fűszeres keksz, illatos almás keksz

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aylah
Aylah / Aylah Fri, 2015-10-23 16:43

Elkészítettem, nekem is szétlapultak a sütik. Ellenben eszméletlenül finom! Majd próbálok valamit variálni az arányokon, hátha. Bár az ízén semmit sem ront hogy lapos. :)

Lamilla
Lamilla / Lamilla Sun, 2013-06-09 14:41

Megcsináltam, nekem nagyon ízlik, annyit változtattam hogy nem raktam bele diót mert nem volt itthon, csak a tetejére egy kis mandulapelyhet. Finom, kicsit ruganyos almás-fűszeres. Nekem nem volt semmi problémám az állaggal sütésnél sem.Talán legközelebb kicsit kevesebb cukrot teszek bele, de ez ízlés kérdése.
k_Andi: nem szárazak egyáltalán, inkább pont hogy kicsit nedvesebbek, nem ropogósak csak kívül.

zsiraf18
zsiraf18 Sat, 2013-03-23 11:04

Amennyire jó illata volt a bekutyult tésztának, annyira nem sikerült az egész. Túl lágy lett a tészta, és hiába tettem be a hűtőbe, a tesiben a hő hatására hajszál vékony lappá simult. Ehetetlen lett, és nagyon cukros is. Talán egyszer még megpróbálkozok vele több liszttel és kevesebb cukorral.....

k_Andi
k_Andi Tue, 2013-03-05 15:11

Nagyon tetszik a recept, amúgyis nagyon szeretem a cookie-kat, hát még almával :D Egy kérdésem lenne: nem lesznek túl szárazak? Mindig attól tartok, hogy kőkeményre sütöm a sütiket :))

527
margarin 125 g
cukor 200 g
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 tk
alma 150 g
finomliszt 130 g
sütőpor 0.5 tk
fahéj 1 tk
mazsola 175 g
citromhéj 1 citromból nyert
dió 175 g
1 csipet
szegfűszeg 1 teáskanál
dió 40 g