Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás gyümölcskenyér

Almás gyümölcskenyér
Almás gyümölcskenyér
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor szoktam sütni, több adag is elfogy belőle.
Nagyon sokáig eláll, és egyáltalán nem száraz az alma miatt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet rá csokimázat tenni, de így simán is kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az  almát nagylyukú reszelőn lereszeljük (a levét nem szabad leönteni!).
  2. Hozzákeverjük a kristálycukrot, és 1-2 órát állni hagyjuk (legjobb este összekeverni, és másnap sütni).
  3. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a vaníliáscukorral.
  4. A belevalókat összeaprítjuk (én a csokit és a diót aprítógépben szoktam durvára aprítani), és a liszthez keverjük.
  5. Az almát kinyomkodás nélkül, a levével együtt a lisztes keverékhez adjuk, és belekeverjük a tojást is.
  6. Ez a mennyiség pont 2 db őzgerinc formához elég, melyet előtte bemargarinozunk, és beszórunk zsemlemorzsával.
  7. A keveréket belesimítjuk (csak a forma feléig érnek, mert sütés közben megdagadnak), és közepesen meleg sütőben (kb. 160 fokon) sütjük 40 percig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 41 310
elküldve: 16
receptkönyvben: 541
elkészítve: 40/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sokáig puha gyümölcskenyér, almás tésztájú gyümölcskenyér

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsiéhes
orsiéhes Sun, 2017-10-08 23:47

Nagyon finom lett, könnyen variálható és szépen sült meg.:))

jegimacko
jegimacko Mon, 2016-02-29 20:43

Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető, de nekem ebből nem lett két formával, csak eggyel. :-)

Melcset
Melcset Thu, 2015-08-20 14:35

Nagyon finom! Hetente kétszer is elkészítettem hosszú időn át! :)

Wiculi
Wiculi Sun, 2014-11-30 07:00

Megcsináltam:-) Nagyon gyors, egyszerű és nagyon finom lett!

cranberry
Sóskaramell / cranberry Mon, 2014-03-24 09:53

Sikerült a gyorsítás :) A liszt felét darált dióval helyettesítettem, az sülés közben felveszi a nedvességet, gondoltam, és tényleg. Illetve a reszelt almához adtam az apróra vágott aszalványokat, amik addig is vették fel az almalevet, amíg én mást csináltam. A tepsi aljára, a vajra, biztonságképpen apró szemű zabpelyhet szórtam, az is képes dagadni, de erre már nem is volt szükség. Rendkívül ízletes, tényleg nem száraz, nagyon gyümölcsös süti, és így várnom sem kellett. A tetejét megkentem tojásfehérjével, bőven megszórtam vágott mandulával, és vaníliás cukorral. Nagyon nagy sikere volt!

cranberry
Sóskaramell / cranberry Sun, 2014-03-23 09:43

jajjaj! akkor esélyem sincs, ha nincs időm várni a cukrozott almára? mert amúgy nagyon tetszik, nagyon magas a gyümölcs tartalma...

bernatp
bernatp / bernatp Tue, 2013-12-24 21:50

Nagyon-nagyon finom! A hasonló receptekből kiindulva körülbelül a liszttel megegyező tömegben kevertem finomságokat a tésztába, és így gazdag, megfelelően ízes süteményt kaptam. A cukrozott almához egy-két kávéskanál rumaromát is kevertem.
Egyetlen, nagyobb falú formába belefért az egész tészta (kb. a feléig ért), de 40-45 perc alatt így is szépen megsült. Szinte kiesett a formából, egyáltalán nem ragadt le.

szepandi3
szepandi3 Fri, 2013-12-13 10:31

Többször megcsináltam már ezt a gyümölcskenyeret, nagyon szeretjük!!

Kovkatus
Kovkatus Wed, 2012-12-19 08:16

Tipp: Ha kristálycukor helyett porcukorral készíted, akkor várni se kell a sütéssel...

Kodak
Kodak / Kodak Sun, 2012-10-28 19:31

Én kicsit kinyomkodtam az almát, és mivel zsemlemorzsa nem volt itthon, búzadarát szórtam alá, de így is nagyon finom lett:-)

malula
malula Sun, 2012-10-21 15:17

Szia!
Nagy gyümölcs-kenyér fun a család, ezért nagyon örültem, hogy az eddigiektől kicsit eltérő receptre bukkantam. Ebbe el tudtam használni a kevésbé csinos almákat a kamrából illetve a megszokottak mellett depütáltak az idei első kandírozott gyümölcseim is: alma, körte, szőlő, szilva, stb.
Hát, óriási sikere lett és a család szerint jobb így a nagy kedvenc, mint bármelyik eddigi recept szerint, ezért borítékolom, hogy min. kéthetente az asztalra kerül majd az őszi-téli időszakban! Hála a receptért!
Valamelyik hozzászólásban olvastam, hogy nyersnek érzik a tésztáját, de szerintem szimplán arról lehet szó, hogy az alma (és leve) miatt ez nem az a klasszikus, "száraz" gyümölcskenyér, mint amihez általában szoktunk, a klasszikusokhoz képest szaftosabb (bocsi, nem találok jobb szót).
Bátran ajánlom kipróbálásra a kezdőknek is, nagyon egyszerű az elkészítése és garantált a siker!
Soküdv:
Malula

dombinori
dombinori / dombinori Mon, 2012-01-23 13:22

Szia Redy,

Elkészítettem a gyümölcskenyeret már 2x, nagyon finom lett. :)
Viszont még kezdő sütögetőnek számítok, és hát az van, hogy az enyém ronda lett :)
Nem ilyen szép világos a színe, mint neked a képen. És kicsit olyan mintha nyers maradt volna, ezt nem teljesen értem, hogy miért, kipróbáltam 160 fokos sütőben is, meg 200 fokosban is, dehát ennek mindegy volt. :)
Ilyenkor könnyű lenne mindent a sütőre fogni. :) De ha esetleg van ötleted, hogy mi lehet itt nekem a baj, akkor megköszönöm, ha megírod. Mindenképpen fogok még vele kísérletezni, mert ízre viszont tökéletes. :)
Üdv,
Nóri

juki
Juki / juki Mon, 2012-01-09 19:14

Szia!
Nagyon köszönöm a receptet,nagyon szuper!!!Megsütöttem karácsonyra gluténmentes lisztből,nagyon finom lett.Az elkészítése is nagyon egyszerű!!További jó sütögetést kívánok!

superbebe
superbebe Wed, 2011-04-13 18:46

Én már nagyon sokszor megsütöttem..nem okozott egyszer sem csalódást..:D
Nagyon finom..

koala
koala Mon, 2010-11-15 23:35

Egyszeruen nem tudok betelni vele!Egy het alatt mar ketszer megsutottem!Imadom!

onyxnomi
onyxnomi Wed, 2010-10-20 20:32

Pár hónapja már megsütöttem, és totális elájulás:))) Diót nem szeretem, helyette mandula került bele, és a csokit is kihagytam, viszont tele van mindenféle gyümivel.
Most már másodjára figyel a sütőben :)))
Köszi a receptet! Nomi

bumi
bumi Sat, 2010-09-25 10:10

Én nagy tepsi méretre turbóztam föl + kis fahéjat is tettem bele isteni finom ! Köszönet érte :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-02 21:26

Kezdő sütögető vagyok, kipróbáltam , sikerült és nagyon finom :-))
Köszönöm, hogy megosztottad!

916
alma 50 dkg
cukor 25 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
finomliszt 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
aszalt gyümölcsök 20 dkg
csokoládé 5 dkg
mazsola 1 marék
dió 1 marék
birsalmasajt 10 dkg