Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás habcsóktorta

Almás habcsóktorta
Almás habcsóktorta
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük az almás süteményeket, azonban az almás rétes technikáját még nem sikerült elsajátítanom. Ennél a receptnél csak össze kell dobni a hozzávalókat és már mehet is be a sütőbe. Pár perc alatt az egész lakást  betölti a sült alma és a vajas tészta keverékének illata. :) 

hozzávalók / 8 adag

Tortaalap

Töltelék

Habcsók

Szólj hozzá!

elkészítés

Torta alap

  1. A sütőt (légkeverés funkció használatával) előmelegítjük 175 fokra.
  2. A torta alapjához a hozzávalókat egy tálban, robotgép segítségével összevegyítjük.
  3. A tésztát egy kivajazott, 26 cm-es tortaformába tesszük. Elég sűrű tésztát kapunk, amit érdemes kézzel belenyomogatni a tortaformába.

Töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd cikkekre vágjuk.
  2. A töltelékhez szükséges hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
  3. Ezután pedig mehet is a tortaformában lévő tésztára. Mivel ez egy rusztikus jellegű torta lesz, nem szükséges sorba rendezni az almaszeleteket.
  4. A tortát 25-30 perc alatt majdnem készre sütjük. Nem szükséges teljesen készre sütni, hiszen a habcsók még csak ezután kerül a süteményünkre, és így elkerülhetjük, hogy megégjen a torta alja.

Habcsók

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Óvatosan rákanalazzuk a tortára, hogy teljesen befedje.
  3. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a hab szép aranybarna lesz (kb. 15-20 perc).
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 288
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Teodora9022

Mióta szakács: 2018.03.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos almás

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Á.Sz.
Á.Sz. Thu, 2018-03-29 20:11

Szuper fincsi lett! Egyáltalán nem bonyolult az elkészítése, sőt egyszerű! Köszi a receptet!

478
finomliszt 250 g
cukor 150 g
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
vanília kivonat 1 teáskanál
vaj 110 g
tojássárgája 4 db
1 kávéskanál
tejföl 60 g
alma 4 közepes db
citromlé 0.5 citromból nyert
fahéj 1 teáskanál
finomliszt 30 g
tojásfehérje 4 db
cukor 150 g