Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás habos krémes

Almás habos krémes
Almás habos krémes
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idén jó almatermés volt, a lehullt almát tésztának dolgozom fel, mindig újítva valamit, hogy meg ne unjuk. Ízesíthetjük fahéjjal és citromhéjjal. A cukor mennyisége ízlés szerint változtatható.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Krém

Hab

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, megdinszteljük a 3 ek cukorral.
  2. Elkészítjük a pudingot, 3 púpozott evőkanálnyit hozzáadunk a dinsztelt almához, kihűtjük a pudingos almát és a maradék pudingot is.
  3. A tojásfehérjékből a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját és az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. (25x35)
  4. Felverjük a tejszínhabot, ebből 3 ek-nyit a kihűlt pudinghoz kavarunk.
  5. A tésztára rákenjük az almakrémet, erre kenjük a tejszínhabos pudingot, a tetejére a tejszínhabot. Egy kis időre hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 37 991
elküldve: 30
receptkönyvben: 636
elkészítve: 26/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
223 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almakrémes szelet, tejszínhabos almás sütemény, pudingos almás réteges

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erasure
Erasure Thu, 2013-10-24 20:32

Elkészítve és letesztelve :) Isteni finom, köszönöm

Sabah
Sabah / Sabah Sat, 2013-10-19 20:11

Hát ez valami isteni lett! Könnyű, nem édes, tökéletes...
Köszönöm szépen!

negyvenes
negyvenes Fri, 2013-10-18 19:25

Kedves Piroska ! Milyen puding kell és mennyi ? Egy egész csomag ? És mennyi tejszín kell ?
Marika

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-10-18 19:32

Kedves Marika! 2 csomag tejszínízű, pudingport és 2 csomag tejszínhab pótlóport használtam, de ha a recept mellet jobboldalon legörgeted a csuszkát, megtalálod a teljes receptet. Piroska

Barbus19871130
Barbus19871130 Tue, 2013-10-15 21:25

Én ugyan még csak kezdő vagyok, de ez a süti istenire sikeredett!!!!! Nagyon finom lett, a család szétkapkodta :) Egyetlen egy kérdésem lenne: hogy kell almát dinsztelni?

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2013-10-16 08:38

A lereszelt almát csendes lángon, kezdetben fedő alatt, gyakran megkavarva, kb 3 evőkanál cukorral puhára készíted (párolod) a saját levében, amit a meleg hatására enged. Amikor kezd puhulni leveszed a fedőt, hogy a levét elfője. Ha teszel hozzá egy diónyi vajat még finomabb lesz. A cukor mennyisége függ az almafajtától.
Örülök, hogy sikered volt a sütivel és köszönöm, hogy megosztottad velem. Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-10-11 15:32

Mint mindig gyönyörű és ízléses kép, és mert hasonlót készítek én is, tudom, hogy nagyon finom.
Ha valaki könnyű és finom almás sütire áhítozik itt a remek recept hozzá:) Szép hétvégét, puszim: G

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-10-11 17:19

Te mindig olyan aranyos vagy Gabikám. Köszi a pozitív véleményt. Neked is szép hétvégét! Puszi: Piroska

612
tojás 4 db
cukor 10 dkg
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
alma 1.5 kg
cukor 3 ek
tejszínízű pudingpor 2 tasak
tej 8 dl
cukor 6 ek
tejszínhab por 96 g
tej 3 dl