Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-habos palacsintatorta

Almás-habos palacsintatorta
Almás-habos palacsintatorta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy jó kis palacsintás receptkönyvem, azt olvasgatva ötlöttem ki ezt a palacsintát, több recept összegyúrásával.

A tojásfehérjétől nagyon kellemes, laza, habos lett a tészta.:)

Én házi őszibarack-dzsemmel kentem meg a palacsintákat, és mivel a dióhoz is csak jelképes mennyiségű cukor van keverve, így nem lett túl édes a torta. Vaníliakrémet csináltam mellé vaníliaízű krémporból, egy kicsit több tejjel, hogy hígabb legyen.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A lisztet a tojások sárgájával, az olajjal és a tejjel csomómentesre keverjük, sózzuk.
  3. Az alma levét kinyomkodjuk, és az almát beledolgozzuk a tésztába.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük az almás masszába.
  5. Egy serpenyőt kikenünk olajjal, és aranybarnára sütjük a palacsintákat. (Ebből az adagból 12 db palacsinta lett.) Mivel elég vastag lesz a tészta a tojáshabtól és az almától, hogy biztosan átsüljön, fordítás előtt kb. 15-20 másodpercig fedő alatt sütjük.
  6. A kész palacsintákat egy tűzálló tálba rétegezzük. Minden palacsintát megkenünk dzsemmel, majd megszórjuk a dió és cukor keverékével. A legfelső palacsintát nem kell megkenni.
  7. Sütőben 15 perc alatt átforrósítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 202
elküldve: 2
receptkönyvben: 164
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás rakott palacsinta, habos-almás palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1206
finomliszt 25 dkg
tej 7.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
tojás 4 db
alma 3 közepes db
1 csipet
dió 10 dkg
cukor 1 ek
lekvár/ dzsem 40 dkg
napraforgó olaj 1 dl