Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-habos rácsos linzer

Almás-habos rácsos linzer
Almás-habos rácsos linzer
85 perc / előkészület: 50 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokszor megsütöttem, mindig szépen sikerült. Készítettem már mákkal és dióval is, de rács nélkül is. Olyankor az egész tésztát a tepsibe teszem, rá a tölteléket, majd a habot. A habot én mindig kézi habverővel verem, mert akkor mindig szépen sikerül!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Alma szezonban, de bármikor könnyen elkészíthető édesség!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a kétharmad részét a tepsibe tesszük, megszórjuk a két kanál prézlivel.
  2. Az almát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a 2 kanál cukrot, fahéjat, és keverjük még vele egy kicsit. Ha kihűlt, a tésztára terítjük.      
  3. A tojásfehérjét kézi habverővel nagyon kemény habbá verjük, és csak azután adagoljuk hozzá a cukrot,  és a vaníliás cukrot, amivel tovább verjük, majd ráterítjük a tésztára.
  4. A maradék tésztával berácsozzuk.
  5. Meleg sütőbe tesszük, majd a lángot mérsékeljük, hogy a hab ne barnuljon meg, de száradjon át. Nekem sima gázsütőm van, nem tudok hőfokot írni.
  6. Ha kihűlt, éles vizes késsel szeleteljük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 23x35 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 28 547
elküldve: 17
receptkönyvben: 630
elkészítve: 15/33
Facebookon megjelent: -

szakács

hls

Mióta szakács: 2012.02.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rácsos almás linzer, rácsos linzer, habos linzer

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vasadi Imy
Vasadi Imy Tue, 2013-12-31 09:50

Helló. Én is megcsináltam a receptet. Dupláztam a receptet és az egyik adagot Xilittel csináltam meg (diabetikus nagyinak). Nagyon jól sikerült ... annyit változtattam még, hogy tettem hozzá egy pici bikarbónát, hogy omlósabb legyen meg egy kanál tejfölt .. Köszönöm

hls
hls / hls Tue, 2013-12-31 13:47

Én is szoktam úgy is, hogy teszek hozzá pár kanál tejfölt. Sőt a bejglit is így készítem, csak akkor még 2 dkg élesztőt elmorzsolok a tésztában, csak úgy kelesztés nélkül. Ami a lényeg, így nem reped szét! Örülök, hogy elnyerte a tetszésed, jó sütögetést!

holipa
holipa Mon, 2013-04-22 11:33

Szia! Tetszik a recept, szerinted úgy is jó lehet, ha az almát előtte nem párolom meg, csak jól kinyomkodom? Anita

hls
hls / hls Mon, 2013-07-15 23:33

Biztos hogy jó úgy is, nem mindenki párolja meg az almát. Én meg szoktam, mert így az alma jobban átveszi a fahéj ízét.

Anita P.
Anita P. / Anita P. Fri, 2013-02-01 13:42

Én kábé 45 perc alatt sütöttem meg 175 fokon... Lehet hogy az túl meleg volt, mert kicsit megbarnult a tetején a hab - viszont ISTENI lett!!!! Nagyon finom, bárkinek csak ajánlani tudom! Köszi a receptet!! :)

hls
hls / hls Mon, 2013-07-15 23:32

Köszönöm szépen, én nem tudok hőfokot írni, de az ízén nem ront, ha a hab rózsaszín, vagy netán barnább lesz.

Ircsike30
Ircsike30 Thu, 2012-12-06 22:32

Köszönöm a receptet nagyon finom lett, de én vajjal készítettem.

judeszke
judeszke Wed, 2012-10-03 10:51

Szia! Nagyon finom lett!!! Eddig még sosem sikerült a linzer része és most nagyon jó lett! Köszönöm a családom nevében is a receptet!! Üdv,Judeszke

hls
hls / hls Mon, 2013-07-15 23:27

Nagyon örülök, hogy sikerült elkészítened, nekem ez nagyon bevált recept.

hls
hls / hls Fri, 2012-02-17 14:46

Igen, jól érted, egy margarin 25 dkg-os! Jó sütögetést!

Fenyveske
Fenyveske Thu, 2012-02-16 18:02

Hmmmmm......:) Jól hangzik! Hétvégén elkészítem családom örömére!
Köszönöm: Judit

hls
hls / hls Fri, 2012-02-17 14:48

Kérlek, majd számolj be róla! Előre is köszönöm!

720
finomliszt 45 dkg
tojássárgája 4 db
porcukor 15 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 25 dkg
1 csipet
alma 1 kg
napraforgó olaj 2 ek
cukor 2 ek
zsemlemorzsa 2 ek
tojásfehérje 4 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 kk