Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás habos süti

Almás habos süti
Almás habos süti
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten kaptam ezt a recit.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, beletesszük a tojások sárgáját és a margarint, majd jól összegyúrjuk.
  2. Az összegyúrt tésztából egyharmadot leválasztunk, és a hűtőbe tesszük.
  3. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és egyszerűen csak úgy kézzel belenyomkodjuk a tésztát (ha lehet egyforma vastagságúra).
  4. Ezután felverjük jó keményre a tojások fehérjét a porcukorral, és a hűtőbe tesszük.
  5. Mikor mindez megvan, következik csak az alma pucolása.
  6. Lereszeljük a megpucolt almát, leöntjük a fél citrom levével, rászórjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat, és jól összekeverjük.
  7. Ezután ráterítjük az almát a tepsiben lévő tésztára, erre rásimítjuk a habot, és a hűtőből elővesszük az "egyharmad " tésztát, és ráreszeljük a habra.
  8. A sütőbe tesszük, és 35-40 perc alatt készre sütjük.
  9. Kicsit hagyjuk hűlni, de langyosan is szeletelhető, és nagyon finom:).

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 36 747
elküldve: 15
receptkönyvben: 431
elkészítve: 21/28
Facebookon megjelent: -

szakács

palice

Mióta szakács: 2011.02.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás sütemény, habos almás-morzsás szelet

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

k_Andi
k_Andi Wed, 2018-10-17 20:06

Kedves Alice!
Isteni ez a recept, azt hiszem, ez lett a kedvenc almás süti receptem! :D :D :D (Pedig jó sokat kipróbáltam már.) Most fogom másodjára is elkészíteni. Nagyon szépen köszönöm :)
Andi

palice
palice / palice Fri, 2018-10-19 22:56

Kedves Andi!
Örülök,hogy ennyire bejött :D és köszönöm, hogy megírtad a véleményedet ! Nagyon szívesen tettem közzé ! :)
Alice

mannusi
mannusi / mannusi Mon, 2015-04-06 22:26

Ez a süti valami isteni! Először, de nem utoljára csináltam. A hab tökéletes maradt a reszelt felső réteg alatt, picit még át is sejlett és ott szép rózsaszínűre sült. (Valamilyen oknál fogva kicsit kevesebb almát vettem hozzá, mint kellett volna, de kipótoltam egy banánnal a masszát, és így is működik! :))
Köszönet a receptért!

palice
palice / palice Wed, 2015-04-08 18:15

Nagyon orulok,hogy elnyerte a tetszesedet! :) Ugyes vagy,hogy "kivagtad" magad a banannal! Nagyon szivesen,egeszsegetekre! :)

jucc66
jucc66 Thu, 2013-11-21 14:04

Szia Alice és mindenki!:)Nagyon köszike a receptet,pontosan olyan lett mint a fentebb látott képen!!:))hama-hama elfogyott:)most már csinálhatom sorozatban az tuti:)
Üdv:jucc

palice
palice / palice Thu, 2013-11-21 16:43

Szia jucc!
Nagyon szivesen! orulok,hogy jo lett es "hama-hama" elfogyott! :)
Udv,Alice.

adri_ati@freemail.hu
Adrinyunyu / adri_ati@freemail.hu Tue, 2012-08-14 20:12

Kedves Palice!! Ezer köszönet a receptért......tökéletes lett, ugyanolyan kívülről, mint a Tiéd.../a face oldalamra feltettem a képét/....:) De szerintem "belülről" is ugyanolyan finom lett, mert estig elfogyott, az egész tepsi süti.........:)) Először csináltam, de biztos, hogy nem utoljára!!! :).....

palice
palice / palice Tue, 2012-08-14 23:15

Kedves adri_ati!
Nagyon szivesen! Orulok,hogy tetszett es izlett a sutim es,hogy meg is irtad! :)

gamica
gamica Sun, 2011-10-09 08:14

Sziasztok!
Megsütöttem -olvasottak belekombinálva: elősütés, alma kinyomkodás, pici cukor a tésztájába -, és teljesen jó lett. Az állagát gondolom az alma fajtája is meghatározza. Nekem elsőre nem állt össze a tésztája, bevallom nem vacakoltam vele, hanem beletapicskoltam a tepsibe - és így is teljesen jó lett, a tetejére pedig egyszerűen rászórtam a morzsás tésztát :-). Mivel az alját elősütöttem, ezért nekem kb. 30 perc elég volt. A végén pedig nyitott sütőajtó mellett a sütőben hagytam hűlni (na nem teljesen, mert annál kíváncsibb voltam...), és a hab tökéletesen megmaradt.
Köszönöm a receptet, biztos, hogy máskor is megsütöm. :-) gamica

palice
palice / palice Wed, 2012-02-15 18:05

Szia Gamica!
Orulok,hogy jo lett! A tesztajat en is ugy tapicskolom be a tepsibe ( az eredeti receptben is ugy mondja :)),tehat nem csinaltad rosszul :))
Nagyon szivesen!
Udv,Alice.

valeryen
Bogca / valeryen Fri, 2011-10-07 14:35

Wow! Ez finom lett!
A bejegyzéseket olvasva előbb megsütöttem kicsit a tésztát, és csak utána tettem rá az almát + a habot, de így is elázott a tészta. Szerintem legközelebb először az almareszeléssel kezdem, hogy legyen ideje levet ereszteni, és jól kinyomkodom mielőtt ráteszem a sütire. Mert hogy lesz legközelebb, az tuti :)
Egyébként tudtok valami tippet arra, hogy ne essen össze a hab? Mikor kivettem a sütőből még hatalmas volt, de ahogy meghűlt egyre összébb laposodott... :(
(Egyébként én 300g lisztből és 3 tojásból csináltam, így pont jók lettek az arányok)

palice
palice / palice Wed, 2011-10-12 12:08

Szia Valeryen!
Orulok,hogy izlett! :)
En szeretem ha a teszta beszivja a levet mert ha nem szerintem szaraz,de igaz,hogy elazva sem jo :(
Nekem soha nem valtozott a hab allaga,nem tudom mitol eshet ossze?! :(( A habot goz felett,sok cukorral kell felverni es akkor kemeny marad ( allitolag :))
Udv,Alice.

Raniett
Raniett / Raniett Sun, 2011-09-25 18:16

Drága Alice:)

Igen, felszívódott..nem folyt el, hanem a tetejére reszelt tészta felszívta kb 80-90%-ban:) Viszont így a tetejének csak a legfelső 1 mm-e lett ropogós, és azt hiszem így is tökéletes lett. Nem értem én sem, hiszen olyan keményre kreáltam a habot, hogy ihaj:)
Kérdésem a következő lenne: Tetejére milyen vastagon szükséges a tésztát reszelni? Te milyen reszelőt használsz? Nekem a 4 oldalas reszelő adott, a nagyobb lyukúval //sajt,répa..stb..// reszeltem.
//A tésztájába én csempésztem 1 kis minimális cukrot, hiányoltam belőle.:)//
Egyéb tekintetben mennyei, drága nagymamám fillingjét varázsoltad a kuckómba. Köszönöm Drága!:)
Sok sok puszi, Ani:))

palice
palice / palice Sun, 2011-09-25 18:50

Kedves Ani!
Szinten a nagyobb lyukon reszelem le,s ugy csinalom,hogy befedje teljesen a habot ( nem tul vastagon ),semmi se latszodjon ki belole.A tesztaja tenyleg elbirna meg egy kis cukrot,de ugy egyben az almaval,habbal nekunk pont jo az edessege.
Nagyon szivesen!
Puszi,Alice.

Raniett
Raniett / Raniett Sun, 2011-09-25 17:27

Kukk:)
Nekem beleragadt a sütőpapírba, és a hab is felszívódott..:( Emellett isteni finom, elfogy,,,kanállal. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan jön a következő adag.:)))
Puszi a receptért:)

palice
palice / palice Sun, 2011-09-25 18:05

Szia Raniett!
Nekem is szokott kicsit ragadni,de,hogy a hab felszivodott....:)))))) el nem tudom kepzelni,hogy mikent tudott az a kemeny hab elfolyni,felszivodni??????!!!!!!
DE NAGYON ORULOK,hogy amugy fincsinek talaljatok es izlett! :D
Puszi a hozzaszolasert :-).
Udv.Alice.

palice
palice / palice Tue, 2011-06-21 17:24

Kedves Anci!
Orulok,hogy izlett! :))) Lehet,tenyleg jo otlet,hogy ne legyen a vegen meglepetes,egy kicsit elosutni az aljat.Esetleg lehet nagyobb tepsibe tenni,akkor nem annyira vastag az alja vagy kevesebb masszat csinalni ; ) Nagyon szivesen! :D
Udvozlettel,Alice.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-06-21 13:14

Kedves Alice !
Ma megsütöttem a habos almásodat. Nagyon finom, mindenkinek ajánlom ! Én a sütőm miatt a tészta alját fehéredésig elősütném és úgy raknám tovább össze. Nekem az alja sülhetett volna még.
De ez nem a te hibád, a süti nagyon FINOM !!!! Szeretettel üdvözöllek és köszönöm ! Anci

palice
palice / palice Fri, 2011-06-17 17:41

Kedves Anci!
Ha megtiszteltel a hozzaszolasoddal,hogyne valaszoltam volna! :)
Minden jot Neked is!Alice.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-06-17 12:58

Kedves palice !
Számomra ez a recept újdonság, szivesen kipróbálom ! Köszönjük szépen.
Jól mutathat a szép, magas habbal és a ráreszelt tésztával. Nálunk hasonló van, dióval, a hab a darált
diót gazdagítja, a tésztája szinte ugyanez, annak is reszelünk a tésztából a tetejére.
Mágnás pitének, Borzas Katának is hívják. Na, jól elkalandoztam ! Üdvözöllek: Anci

palice
palice / palice Fri, 2011-06-17 16:12

Szia Anci!
Nekunk nagyon izlik,biztosan Ti is szeretni fogjatok! :)) Nagyon szivesen!
Koszonjuk a "kalandozasodat"! :D
Udvozlettel,Alice.

873
finomliszt 500 g
margarin 250 g
porcukor 150 g
tojás 5 db
sütőpor 1 csomag
alma 1 kg
vaníliás cukor 3 csomag
fahéj 0.25 kk
citromlé 1 fél citromból nyert
vaj 1 ek