Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás hamburger lilakáposztával

Almás hamburger lilakáposztával
Almás hamburger lilakáposztával
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szakácskönyvben találtam ezt a reform hamburger receptet pár évvel ezelőtt, amit a saját ízlésemre húztam, pl. a karamellizált hagymával és a sajttal.

hozzávalók / 4 adag

A hamburgerhez:

Káposztasalátához:

ajánlat

Hagymás csatnival is elkészíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

A káposztasalátához:

  1. A káposztát szálasra lereszeljük. Sózzuk, megöntözzük a vörösborecettel, és hozzáadjuk a mustárt.
  2. Alaposan összekeverjük, és hagyjuk állni kb. 30 percet, amíg a húspogácsák kisülnek.

A hamburgerhez:

  1. A darált húsba belekeverjük a hozzávalókat és a reszelt vöröshagymát, lapos húspogácsákat formálunk belőle, és grillserpenyőben olívaolajon pirosra kisütjük mindkét oldalát.
  2. Amíg sül a hús, egy másik serpenyőben a kétféle szeletelt hagymát karamellizáljuk barna cukorral.
  3. A zsemléket kissé megpirítjuk, ráteszünk egy-egy húspogácsát, a sajtot és egy adag karamellizált hagymát. Mellé kínáljuk a káposzatasalátát.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 274
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
73 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellizált hagymás hamburger, almás hamburger, házi hamburger karamellizált hagymával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mónika Kiss
Monique / Mónika Kiss Wed, 2014-03-12 19:36

Kedves Leho!
Gondoltam, hogy majd jön valaki, aki azt feltételezi, hogy kifelejtettem a tojást a receptből. :) De nem! Mert a hamburgerhús sütésének is megvan a saját tudománya, bármennyire is egyszerűnek tűnik. Először is nagyon jó minőségű hús kell hozzá, ami nagyon finomra is van darálva. A hús akkor szokott szétesni ha, túl magas a zsírtartalma vagy a nedvességtartalma, ami ez esetben az almából jöhetett. Talán az alma leve nem volt kellően kinyomkodva. A másik lehetőség, hogy túl sok zsiradékban lett kisütve. Csinálhatod tojással, de attól kemény állagú lesz, az én hamburgerem viszont egy lazább, omlósabb állagú minden alkalommal. A fotón nem lehet viszonyítani a méretére, de én óriás zsemléket szoktam ehhez vásárolni. Az én húspogácsáim mérete kb. 2cm vastagok és 8-10 cm átmérőjűek lesznek, ebből a mennyiségből. Remélem tudtam segíteni. Üdv.Monique

leho
leho Wed, 2014-03-12 16:36

Megcsináltuk, íze nem rossz, de miután nincs benne tojás, nincs ami összetartsa a húspogácsákat, szeret szétesni, ráadásul a fél kiló húsból igencsak hatalmas húspogácsák lesznek, kitenne ez nyolcat is.

734
darált sertéshús 500 g
alma 2 közepes db
barna cukor 5 dkg
vöröshagyma 2 nagy db
zsálya 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
hamburger zsemle 4 db
lila hagyma 2 közepes db
cheddar sajt 10 dkg
káposzta 1 közepes db
dijoni mustár 2 teáskanál
vörösborecet 1 ek
0 ízlés szerint