Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás hurka

Almás hurka
Almás hurka
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és gyors vacsora, a receptet valamikor régen egy Nők Lapjában találtam, a leírás szerint francia parasztétel. Nem néztem utána, de a franciákból kinézem :).
Arra figyeljünk, hogy jó minőségű, ízletes, lehetőleg házi hurkát vegyünk hozzá. Véres hurkából készül az eredeti recept szerint, de finom májas hurkával vagy sima hurkával is.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 200 C fokra.
  2. Tegyük a hurkát egy rácsos tepsibe (a rácsra), és süssük meg ropogósra. (Kb. 25 - 30 perc alatt sül meg légkeveréses álláson.)
  3. Közben az almákat mossuk meg,  vágjuk nagyságtól függően 4 - 8 cikkre.
  4. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk kevés vajat vagy olajat, és fedő alatt, kis lángon pároljuk az almákat 5-10 percig, amíg majdnem puhák lesznek.
  5. A megsült hurkát tegyük az alma közé, és fedő nélkül süssük együtt még pár percig, hogy átvegyék egymás ízét.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 720
elküldve: 1
receptkönyvben: 102
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lúdanyó

Mióta szakács: 2010.01.24.
11 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

almával sült hurka

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

luveges
luveges / luveges Fri, 2012-12-14 15:38

Ez nem értem, ha burgonyát adok köretnek akkor burgonyás hurka lesz ami a köret olyan a hurka, ,

janek1
janek1 Sun, 2012-12-02 11:19

Igen az alföldön csinálnak olyan hurkát amiben a fej az orr és a fül kivételével valamit szín hús, bőr, egy kis szalonna és rizs kerül bele valamint természetesen a fűszerek.Viszont én nem hallottam még ezt a kifejezést hogy keszli hús.Sejtem hogy mit takar ez a szó.

csato
csato Fri, 2012-02-24 23:57

Szia!
Köszi a választ!Most aztán teljesen megvilágosodtam!!!:)))))))))
Szóval nincs benne vér,nincs máj és hurka!Értem!:)üdv Csató

szépróza
szépróza / szépróza Fri, 2012-11-30 21:07

én is sokkolódtam, amikor meghallottam, h az alföldön csinálnak keszlihúsból hurkát. sőt, náluk az a hurka :-)
gondolom erre gondol a recept szerzője :-)

sterneva
sterneva Fri, 2012-02-24 18:34

Megsütöttem, nagyon ízlett mindenkinek, nagyszerű az almakörettel! Üdv!

csato
csato Sat, 2011-10-08 11:11

Mi az a sima hurka??????Életemben nem hallottam ezt.Ott leragadtam,h véres,meg májas,meg sütni való kolbász.És imádom is őket.Kíváncsian várom a választ.Köszi előre is.Üdv Csató

lúdanyó
Lúdanyó / lúdanyó Fri, 2012-02-24 20:24

Bocs, valamiért csak most láttam meg a kérdésed. Hátha erre jársz és elolvasod: sima hurkának azt nevezem, ami nem véres és nem májas :) De lehet, hogy nem mindenhol ismerik..

Humanoid
Humanoid Sun, 2010-03-14 12:25

Kipróbáltam síma házikolbásszal és nagyon jó lett!Kösz az ötletet!

1090
véres hurka 1 kg
alma 1 kg
vaj 1 ek