Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás kalapok

Almás kalapok
Almás kalapok
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A formájuk miatt megtetszett, és megsütöttem az unokáimnak.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, legalább 3 órát hűtőbe tesszük.
  2. Ezalatt megtisztítjuk az almákat, apró kockákra vágjuk, dinsztelni tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, vanília cukrot, citrust, és fahéjat. Ha kezd barnulni, akkor a bort a dzsemfixszel elkeverve öntjük hozzá, és sűrűsödésig keverjük, majd hűlni tesszük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb. 10 cm karikákat szaggatunk ki.
  4. Egy karikára 2 kk tölteléket teszünk, és egy másik tésztakarikával beborítjuk. A széleit villával jól megnyomkodjuk, majd a kiesett tésztaszélekből különböző szalagokat nyújtunk. Kis kakaót keverjük egy darabka tésztához, és abból csillagformával virágot szaggatunk, azzal díszítjük a kalapokat.
  5. Tojással kenjük meg, és 180 fokon 15-20 perc alatt süssük meg.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 154
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almatöltelékes kalapok, almás táskák almatöltelékes sütikék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1179
finomliszt 40 dkg
margarin 25 dkg
tojás 2 db
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 kk
tejföl 1 dl
1 csipet
alma 3 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
fehérbor 1 dl
barna cukor 3 ek
fahéj 1 kk
lime 1 db
dzsemfix 1 csomag
tojássárgája 1 db
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál
színes cukorka 1 ek