Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás karaj tepsiben

Almás karaj tepsiben
Almás karaj tepsiben
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű összetevőivel nagyon ízletes sült, azoknak ajánlom, akik szeretik a gyümölcs és a hús kombinációját. Sózni csak nagyon picit szabad.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizs, krumplipüré illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vékonyra szeletelt húsokat megforgatjuk a szerecsendióval, pici sóval összekevert lisztben, majd az olajon elősütjük.
  2. Egy tepsibe rakosgatjuk, majd a húsokra egyenletesen ráterítjük a megpucolt, felkarikázott almát.
  3. A serpenyőben maradt olajon megpirítjuk a maradék fűszeres lisztet, a tűzről lehúzva gyorsan belekeverjük a tejfölt és a vizet.
  4. A  mártást az almák tetején egyenletesen szétterítjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Fólia alatt kb. 30 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 27 340
elküldve: 5
receptkönyvben: 219
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

almás-füstölt sajtos karaj tepsiben sütve, tepsis karaj almával és sajttal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marcsikati
marcsikati Mon, 2012-03-12 09:09

Én is elkészítettem, de a piacon házi tejfelt szoktam venni, ami nagyon sűrű, így egy teáskanál keményítőt raktam csak bele. Csodás kéreg lett, nagyon finom lett a végeredmény. Köszönjük!

Teofil
Teofil Tue, 2011-11-01 20:12

Elkészitettem, nagyon jól sikerült. Talán az izvilága kissé szegényes ezért kicsit kibővítettem. a húst előbb enyhén megborsoztam és csak aztán forgattam a lisztbe,a tejföl helyett pedig 10%os tejszínt használtam 0,5 litert. így nem lett sűrű a mártás,bár még így is kellett a víz hozzá. az almát pedig előbb megpároltam őrölt fahéjjat szórva rá. 5 perc elég is neki,így amikor az egészet egybe raktam 10 perc fólia alatt aztán 5 perc grillezés a sajtnak és máris kész.

pommepomme
pommepomme Sat, 2011-09-24 13:21

Lehet, hogy túl nagy az evőkanalam, de nekem kicsit sok volt hozzá a liszt, úgyhogy nagyon összeállt a tejfölös szütyi a tetején. De végül azt lekapargattam róla, és így igen finom volt a hús meg az alma. Kösz a receptet!

kh
Jahin / kh Sat, 2011-09-24 16:54

Nincs mit.:-)
Lehet...vagy a tejföl volt sűrűbb,az sem mind egyforma...Legközelebb nézd meg csapott evőkanállal,vagy tegyél hozzá több vizet,ha úgy látod.Amivel leöntöttem közepes állaga volt,se nem sűrű,se nem híg.
De ha újra csinálok,konkrétan ki fogom mérni a lisztet és megadom a tejfölt fajtáját is ,ígérem!:-)
Valószínű 1-2 tojás is( hozzáütve,elkeverve) segítene a szép kéreg kialakításában.Üdv:Hajni

1172
sertés rövidkaraj 80 dkg
alma 8 nagy db
finomliszt 4 evőkanál
napraforgó olaj 1.5 dl
tejföl 3 dl
füstölt sajt 15 dkg
víz 1 dl
1 teáskanál
szerecsendió 1 kk