Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-karamellás torta sütés nélkül

Almás-karamellás torta sütés nélkül
Almás-karamellás torta sütés nélkül
45 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Almás-karamellás sütemény krémsajttal - kell ennél több?

hozzávalók / 6 adag

A karamellszószhoz

A tésztához

Az almatöltelékhez

A krémsajtos töltelékhez

ajánlat

Aki nem szereti a karamellát az elkészítheti csokiöntettel is, amit felolvasztott csoki pasztillából (tortabevonó) készít el.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karamellszósz készítése: A cukrot felolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajat. Állandó keverés mellett felolvasztjuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Felforraljuk, és hagyjuk alaposan kihűlni.
  2. A tészta készítése: A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felolvasztott vajjal összedolgozzuk.
  3. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval), és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk a forma aljára.
  4. Leöntjük a karamellszósz 2/3-ával, és hűtőbe rakjuk.
  5. Az almatöltelék készítése: A megtisztított, és kockákra vágott almát a 3 dl vízben megfőzzük a citromlével, és a cukrokkal együtt.
  6. A pudingport kevés vízben simára keverjük, majd ráöntjük az almára, és folytonos keverés mellett kb. 1 percet főzzük, hogy sűrű legyen.
  7. Még forrón ráöntjük a kekszes alapra, és hagyjuk alaposan kihűlni.
  8. A krémsajtos töltelék készítése: A tejszínt felverjük a cukorral, és hozzákeverjük a krémsajtot.
  9. A 100 ml forró vízben feloldott zselatint összekeverjük a krémsajttal, és az almatöltelékre öntjük.
  10. Legalább 5 órán át hűtjük.
  11. A torta tetejét megszórjuk apróra vágott dióval, és lecsorgatjuk a maradék karamellszósszal.
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 794
elküldve: 22
receptkönyvben: 321
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás almás torta, almatorta karamellel, almatorta sütés nélkül

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csibus6
csibus6 Thu, 2014-03-13 21:09

Elkészítettem, az íz kompozíció nagyon finom és különleges! Főképp a karamellnek köszönhetően. Sajnos szeleteles közben az alma, és a karamell is enged egy kis levet, nem túl könnyű szépen találni. Lehet megpróbálom majd egy picit több pudingporral. Mert akkor mar egy ünnepi asztalon is kiválóan megállja a helyet! De így családon belül persze senkit sem zavar, ha nem sarkos szelet kerül a tányérjara. Még annyit fűznek hozza, hogy a tejszínhabos réteget legközelebb ha fixaloval fogom kipróbálni, mert így nekem egy kicsit "gumis" lett, pedig csak 10g. zselatinnal készítettem. De köszönet a receptert, nagyon-nagyon finom!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-11-25 09:46

Szia!

Mentettem.:)
Két kérdésem lenne: alma helyett lehet körte is?
A tetején, ha nem szórom meg dióval, tudom ízektől és zamatoktól fosztom meg magunkat, de hát, az allergia az allergia...nem lehet dió........esetleg mandula lehet? Arra nem allergiás a lányom!! Szerinted passzol együtt a körte-mandula ?
Köszönöm a választ előre is. :)
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2013-11-25 13:13

Kedves Éva-Anyóca, nagyszerű ötlet szerintem a körte és a mandula!!!! Úgy is biztosan nagyon finom (majd írd meg légyszi :D). És ha mégsem szórod meg mandulával, akkor esetleg csokiforgáccsal... gondolom azzal se lehet elrontani :).
Neked is szép hetet kívánok, meg már lassan adventi készülődést is!
Baráti üdvözlettel Szivi

mese habbal
mese habbal Mon, 2013-11-04 20:09

Szia! Biztosan el fogom kesziteni, nagyon jol nez ki! :) Ket kerdesem lenne! 1. Hasznalhatok haztartasi daralt kekszet az alaphoz? 2. Nekem 26-27 cm-es a tortaformam, szoval mehet a dupla adag? Vagy maradjak a masfel-nel? Akkor minden ugyanolyan aranyban fog noni? Elore is koszonom! Szep napot!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2013-11-04 20:43

Szia Mese Habbal, 1. szerintem használhatsz darált kekszet (ha van valamilyen kipróbált kekszes torta alapod, nyugodtan készítsd úgy, a fő, hogy ne kelljen a sütőt bekapcsolni :D), 2. én inkább a másfeles adaggal próbálkoznék
Neked is kellemes estét, szia!
Szivi

866
cukor 200 g
vaj 75 g
habtejszín 125 ml
háztartási keksz 160 g
vaj 80 g
alma 400 g
víz 300 ml
cukor 100 g
fahéj 1 kávéskanál
citromlé 1 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
krémsajt 200 g
habtejszín 250 ml
porcukor 2 ek
víz 100 ml
zselatin 20 g
dió 1 marék