Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-kekszes süti

Almás-kekszes süti
Almás-kekszes süti
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors édességre vágytam, ami nem túl édes. Épp ezek a hozzávalók voltak itthon és mivel almához szoktam enni kekszet gondoltam nem lehet ez rossz. Bejött, azóta ez a férjem kedvence.

hozzávalók / 4 adag

A sütihez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük egy fazékba.
  2. Öntünk rá 1 l vizet, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjjat, feltesszük főni.
  3. Közben a maradék vízzel elkeverjük a 2 csomag vaníliás pudingport.
  4. Egy tepsi alját végigrakjuk a keksszel.
  5. Amikor megpuhult az alma, hozzáöntjük a pudingot és 2-3 percig főzzük
  6. Ráöntjök a krém felét a kekszre, majd a krémre újabb adag kekszet fektetünk, végül ráöntjük a krém másik felét is, és a tetejét is végigrakjuk keksszel.
  7. Megvárjuk, míg kicsit hűl, és bevonjuk csokimázzal.
  8. A csokimázhoz valókat összemelegítjük. Jó, ha a cukrot és a kakaót átszitáljuk, hogy ne legyen csomós.
  9. Hamar dolgozzunk a mázzal, mert gyorsan dermed.
  10. Miután megdermed a máz és meghűlt a krém, tegyük hűtőbe 3-4 órára a sütit.

  • tepsi mérete: 35x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 72 211
elküldve: 22
receptkönyvben: 787
elkészítve: 25/37
Facebookon megjelent: -

szakács

B.Judit

Mióta szakács: 2010.04.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-kekszes süti

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vorsi0128
vorsi0128 Tue, 2013-11-26 16:44

Szia!

Most nézem a vízre vonatkozó kérdésemre itt van a hozzászólás felett a válasz:)) Az akkor már storno:))

Már csak az alma mennyisége izgat:) Ja és kb. hány db lesz belőle?
Orsi

vorsi0128
vorsi0128 Tue, 2013-11-26 16:41

Szia Judit!

Szeretném megkérdezni, hogy az alma hámozva és magháztalanítva kell, hogy 1,5 kg legyen? Valamint a leírásban 1 l víz van, annyi kell hozzá?
Köszönöm válaszod!

Orsi

Vadasszony
Vadasszony / Vadasszony Wed, 2013-02-20 16:07

Nagyon finom lett a süti, csak a mázzal volt némi problémám. Vizet kellett öntenem hozzá, mert még csak folyékony sem lett nélküle. De a vízzel tuti lett, meg a süti is nagyon finom volt. Köszönöm a receptet :D

Teca01
Teca01 Sun, 2013-01-06 16:02

Elkészítettem,nagyon finom lett.Valóban kevesebb víz kell az almához ,mert picit folyós lett.

bodrog
bodrog Thu, 2012-04-19 17:27

Szia !
Légy szíves a víz mennyiséget javítsd ki a leírásban, a hozzászólásoknál olvastam, hogy volt aki 1,5 l vizet használt és nagyon folyós lett :( Nem csodálom.

Brea
Rea / Brea Thu, 2011-06-30 18:52

látogató, hogy Te milyen gerinctelen vagy!! Ha nem lennél, nem névtelenül pofáznál bele. Valóban olvastam már én is a neten. De velem is fordult már elő olyan, hogy kitaláltam magamtól valamit, és utána találtam hasonló receptet. Attól, hogy te ilyen fantáziátlan vagy, nem lehetetlen, hogy 2 különböző embernek, hasonló recept pattanjon ki a fejéből. Arról nem beszélve, hogy először tanulj meg helyesen írni, és utána irkafirkálj!
Üdv.Brea

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-13 15:26

Sziasztok!
Én megcsináltam a sütit az előírt 1,5 l vízzel, nagyon híg lett. A csokimáz pedig nagyon keserű lett az 5 evőkanál kakaóportól. Javaslom, hogy a csokimázt csak két evőkanál kakaóval készítsétek és több kanál vízet tegyetek bele, mert nagyon sűrű lett!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-26 14:04

sziasztok! hasonlót csináltam én is de abban nincs rétegezés és úgy tömény alma lett! magamtól is eszembe juthatott volna az igaz hogy középre is tegyek egy sor kekszet de ragaszkodtam a receptemhe.amúgy finom lett de most megcsinálom még 1x igy rétegesen biztosan jobb lesz!

lvali
lvali Mon, 2010-11-01 00:33

elkeszitettem a sutit,nagyon finom lett,a csaladnak is nagyon izlett.koszi a receptet

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-04 12:01

Szia Benalexi!

Jó próbálkozást.Nekem ez a máz egyáltalán nem szokott megkeményedni.Én sem szeretem azokat a csokikat a sütiken,amik kemények.
Remélem ízleni fog a párodnak.
Sok sikert és további szép napot!

benalexi
benalexi Tue, 2010-06-29 18:18

Szia!

Köszi a gyors választ hétvégén megpróbálom talán jó lesz.Majd megírom.

szlivia2
szlivia2 Tue, 2010-06-29 10:26

Végülis igazad van.Mégegyszer ne haragudj,további jó sütés-főzést és szép napot!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-19 10:23

Szia!
Nem értem,hogy miért kérsz elnézést,ha egyszer Igazad van,ne legyél szerény!
Ez a recept régi és a neten is régóta kering.Tuti nem úgy találta ki"mert ez volt itthon"!
Ezt hívják fel tűnési viszketegségnek!
ÜDV:Legyen jó napod!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-04 11:59

Szia!
Dehogy haraxom,hisz nincs miért.Neked is szép napot! :-)))

benalexi
benalexi Mon, 2010-06-28 18:36

szia!
azt szeretném kérdezni,hogy ez a csokimáz recept is olyan hogy ha meghűl és beteszed a hűtőbe
akkor úgy megdermed hogy alig lehet szelni illetve széttörik a tetején./a párom ezért nem szereti a csokis tetejű sütiket/Azért keresek egy olyat talán a tied ilyen.

válaszodat előre is köszi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-29 09:37

Szia!

Igazából nekem nem szokott törni a csokikrém teteje.megdermed ugyan,de nem törik.

szlivia2
szlivia2 Thu, 2010-06-24 13:06

Kedves Judit!Kérlek ne haragudj,hogy ezt kell írjam,de nekem ez a recept megvan kb. 6-7 éve.Anyukám kapta egy barátnőjétől.Azóta már egyszer lekértem én is a netről,de annak is van már vagy 3 éve!Fejből nem tudom az arányokat,de teljesen ez a recept.Egyébként nem írtad el a víz mennyiséget,mert a 2 csomag puding miatt kell ennyi víz hozzá!Csak mondjuk 7dl az almára, 2-3 dl-el meg ki kell keverni a pudingport és úgy kell az almára önteni!Mégegyszer bocs!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-29 09:43

Szia!

Nem haragszom.Előfordulhat természetesen,hogy már más rég kitalálta ezt a receptet.De ahogy sok más recept másnak,máshogyan van meg,úgy én ezt is magamtól alakítottam ki.Mi szoktunk a meleg pudinghoz kekszet enni,és egyszer almát is rágcsáltam hozzá.Nekem innen jött az ötlet. Víz pedig 1,5dl kell hozzá.Ami szerepel is a receptben.azért kell ennyi,mert az alma is levet ereszt,és hogy jól tartson a puding,ne folyjon szét szeletelés közben.

naomi79
naomi79 Tue, 2010-06-22 13:50

Elképesztő,hogy milyen kreatív háziasszonyok vannak itt a NoSalty-n,többek között Te is kedves Judit!
"Épp ezek a hozzávalók voltak itthon..."
Bárcsak én is ilyen kreatív volnék..!De sebaj,itt vagytok nekem Ti,No Salty és csapata!
A receptet elmentettem,és elkészítem majd!
Köszi!
Noémi

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Tue, 2010-06-22 09:35

Szia Judit!Muszáj az almát ilyen rengeteg vízben főzni?Nem elég csak a cukorral megpárolni?Egyébként egyszerűnek és finomnak tűnik.Elmentettem,sorra fog kerülni.Üdv.:Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-22 10:22

szia!
Bocs,elírtam a víz mennyiséget,az 1-1.5 dl akart lenni

1578
háztartási keksz 100 dkg
alma 1.5 kg
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
vaj 5 dkg
porcukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 ek
víz 2 ek