Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás kenyér Pogácsa konyhájából

Almás kenyér Pogácsa konyhájából
Almás kenyér Pogácsa konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőmtől kaptam a receptet. Finom, gyors, a kész sütemény jól mélyhűthető. Kis adagokban rakom el, így nem "párolog el" olyan gyorsan, nem csábít el a nagy tepsi sütemény.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A reszelt almát összekeverjük az egész tojással és a cukorral.
  2. A lisztbe belekeverjük a többi hozzávalót. (Ezek szabadon variálhatók, leginkább a "mi van itthon" alapján kell választani. Most éppen a receptben megadottakat kevertem bele.)
  3. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük (az én tepsimben ez úgy kb. 2-3 ujjnyi magas lesz). Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, lassan sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35x7 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 931
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
287 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcskenyér, almás gyümölcskenyér, almás-diós gyümölcskenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1022
alma 1.2 kg
cukor 35 dkg
finomliszt 35 dkg
tojás 1 db
dió 1 marék
mazsola 1 marék
kandírozott narancshéj 5 dkg
kandírozott citromhéj 5 dkg
csokoládé 5 dkg