Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás kosárka

Almás kosárka
Almás kosárka
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg almánk lett tavaly, és kellett valami újdonság, hirtelen jött ötlettől vezérelve születtek meg a kosárkák. Nagyon ízlett mindenkinek. Egyszerű és gyors finomság.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát nyújtsuk ki, majd vágjuk fel kb. 15x15 cm kockákra.
  2. Az almákat vágjuk apró kockákra (reszelhetjük is), locsoljuk meg egy citrom levével, majd jó alaposan keverjük össze az ízlés szerint fahéjazott porcukorral.
  3. A kockákra vágott leveles tésztát fektessük a muffinsütő lyukacskáiba, kanalazzuk bele a fahéjas almát, majd a kilógó négy csücsköt a tetején csavarjuk össze. Sütőben 200 fokon süssük zsemleszínűre. Porcukorral tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 197
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VKriszta

Mióta szakács: 2011.08.28.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

leveles almás süti, fahéjas almás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

365
leveles tészta 1 csomag
alma 4 közepes db
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 2 ek
citromlé 1 citromból nyert