Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás krémes 4. - almakrémmel

Almás krémes 4. - almakrémmel
Almás krémes 4. - almakrémmel
105 perc / előkészület: 50 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az unokának kellett az iskolába valamilyen sütit  vinni, a szülők közötti süteménykészítő verseny alkalmából. Az  édesanyja ezt az almás krémest készítette el. Arra ő sem gondolt, hogy elhozzák vele az első díjat, pedig ez történt. Egy családi ebédkor én is megkóstoltam ezt a finomságot. Nekem ízlett, gondoltam közzéteszem!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A vaníliakrémhez

Az almakrémhez

ajánlat

Az  almakrémnél a citromlevet én írtam hozzá, mert nem barnul meg úgy az alma, mint egyébként. Szerintem sokkal finomabb az íze is.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  tésztához valókat összedolgozzuk, félretesszük.
  2. Meghámozzuk az almát, majd lereszeljük. A vajon ledinszteljük. Az  almakrémnél leírtak szerint  ízesítjük.
  3. A pudingot 5 evőkanál cukorral a tejben megfőzzük.
  4. A margarint a cukorral habosra keverjük.
  5. Ha a puding kihűlt, a margarinos cukorral összekeverjük.
  6. A tésztából 3 db kb. 30x22 cm -es lapot sütünk. (15perc / lap) Vigyázzunk, ne száradjon ki, világos maradjon.
  7. Tálcára teszünk egy tésztalapot, elsimítjuk rajta az almás tölteléket. Ráteszünk még egy lapot, rákenjük a vanílíás krémet.
  8. Óvatosan rányomogatjuk az utólsó tésztalapot.
  9. Legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, puhábbak lesznek a lapok.
  10. Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórjuk. Szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x22 cm
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 50 072
elküldve: 15
receptkönyvben: 877
elkészítve: 21/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almakrémes-pudingos sütemény, almás krémes pudinggal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

papp73
papp73 Mon, 2013-04-01 00:55

Megsütöttem, tényleg nagyon finom ízhatású, könnyű állagú süti! Köszönöm a receptet!

Zerginé
Z Melinda / Zerginé Tue, 2012-10-09 22:20

Nagyon jónak tűnik a recept. De mint én, aki először süt lapokat egy kicsit részletesebb is lehetne hogyan is kell azt a 3 lapot elkészíteni. Köszi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-10-10 10:35

Kedves Zerginé !
Minden tésztához valót bele mérsz egy tálba és a tejjel pedig összegyúrod úgy,
hogy egy könnyedén gyúrható, nyújtható tésztát kapjál.Három részre osztod.Nem kell pihentetni.
Egyenként kinyújtod a lapokat lisztezett deszkán a megadott méretre, majd a nyújtóra óvatosan feltekered és a kikent, lisztezett sütőlemezre helyezed szépen letekerve a nyújtóról.
Villával megszurkálhatod, sütőbe tolod és ügyelve, hogy világos színű maradjon, készre sütöd.
Konyharuhára vagy sütőpapírra lecsúsztatod és így jársz el a többi tésztalappal is.
Nem tudom erre gondoltál-e ? Sikerült-e segítenem ? Jó munkát kívánok, sok sikert ! Üdv: Anci

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2012-01-27 11:23

Kedves Anci!
Tegnap elkészítettem ezt a sütit és nagyon-nagyon finom! Az első olyan süti, amelynél komolyan kell venni a min. 1 éjszakás pihentetési időt. Legalábbis eddig amiket kipróbáltam és ez volt odaírva, mindegyik megpuhult pár óra alatt, de ezt tegnap de. készítettem el, és tegnap este még kőkemény volt a legfelső lapja. Az alsó kettő már akkor is bepuhult, de a legfelső...komolyan azt hittem, hogy az már bizony úgy marad, de hála az Égnek reggelre az is fincsi puha lett. Azt mondta a lányom, hogy ez nagyon-nagyon finom, olyan, mint a francia krémes, csak tejszínhab helyett almával. Nagyon jóízű tényleg, ahogy a kicsit savanykás alma és az édes vanília-íz összekeveredik benne a finom omlós tésztával. Nálunk is dobogós lett! :-))
Rengeteg almánk termett tavaly ás sokat raktam el úgy, hogy pürének befőttes üvegbe, no ilyenkor aztán nagyon jól jön, csak le kell kapni a polcról...:-)
Szeretettel köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet!
Tímea

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-01-27 15:29

Kedves Tímea !
Igazán örülök, hogy meg örvendeztettél az eredménnyel engem és a családod is !
Köszönöm ,hogy visszajeleztél és nagyon örülök, hogy a kislányodnak is ízlett.
Hogy le kell kapni a polcról,-ismerem ezt az érzést- az a nyári szorgalmunk eredménye.
Legyünk büszkék magunkra. Jó ? A recept megosztást szívesen tettem,ugyanúgy mint
te, vagy a többi NoSalty-s szakács társunk.Szeretettel üdvözöllek: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-10-19 16:23

Kedves Nosalty csapat !
Végre megtaláltam az új hozzászólásokat és így találtam rá, hogy kiemeltétek az egyik receptemet !
Nagyon köszönöm, igazán megtisztelő ! Annak is örülök, hogy le tudom írni nektek, hogy gyönyörű az oldal, nagyon szépen rendszerezve van minden, igazán örülök, hogy a kis csapatotok tagja lehetek !
További sok sikert kívánok a munkátokhoz, még sokáig szerkesszétek a finom recepteket, mindannyiunk
örömére ! Szeretettel üdvözlök mindenkit: Olaszné Anci

Harmadik2011
Harmadik2011 Thu, 2011-10-20 17:01

Kedves Olaszneanci! "Szenvedélyem" a szakácskönyvgyűjtés, van is nagyon régi...
A legbecsültebbek amelyeket a drága Nagymamámtól és Édesanyámtól örököltem. De sokat meg is vásároltam, sőt begyűjtöttem a Magyar Konyhákat és társait. Mióta netezem, nagyon rákattantam a Nosalty-ra. Már a Harmadik szakácskönyvet gyűjtögetem. Nagyon szeretek főzni, sütni. De böngészni, gyűjtögetni! Pihentet, sőt örömet okoz. Nagyon tetszik az oldal, s az is, hogy szét tudom választani a levest, a főételeket az édességeket.
De egyet hiányolok!
Nem tudom csak úgy "parasztosan" email-en kereszül elküldeni a receptet a szeretteimnek, barátaimnak, amelyek nagyon megtetszettek. Vagy éppen azért, mert nincs idejük böngészgetni, s ráakadtam egy cukormentes süteményre.
Ezt még nagyon szeretném kérni a Nosaltytól, majd kapcsolatban meg is teszem. Jómagam útálom a közösségi oldalakat. Ha valakinek akarok írni, megteszem. Nem teszem ki közszemlére. Azt meg végképpen ellenzem, hogy bármelyik ismerősömnek az ismerőse is rám klikkelhessen... Ezért jó volna a régi módszert is meghagyni!
Örülök annak, hogy Te is sok örömed leled az oldalban! Jó egészséget, s minden jót kívánok! Sok sikert a szakácskodás-cukrászkodáshoz!
Üdvözlettel: - Georgina Bojana - Mamuska2009 - Második2011 - Harmadik2011 - no, ez mind én :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-10-21 20:48

Kedves Harmadik2011 !
Nagyon örülök, hogy megosztottad velem a gondolataidat ! Engem is kikapcsol, pihentet és
buzdít újabb receptek kipróbálására. Nagy segítséget nyújt ebben a családom, mert kivétel
nélkül mindent szívesen megkóstolnak és őszintén elmondják a véleményüket.
Nem régóta barátkozok a számítógéppel, de már egy válogatást készítettem a Nosaltyn
lévő receptekből, lefűztem egy csinos kis mappába és Mária névnapra megleptem vele a testvéremet.
Jobban örült neki, mint bárminek ! Annyira örültem neki én is !
Köszönöm a jókívánságokat és kívánom, hogy továbbra is legyen sok örömöd az oldalban
és én is minden elképzelhető jót kívánok neked! Üdvözlettel: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-05-01 18:04

Kedves nemethagi !
toma77 már megválaszolta helyettem, köszönöm neki !
Szép napot nektek ! Szeretettel üdvözöllek benneteket ! Olaszné Anci

1182
margarin 15 dkg
finomliszt 45 dkg
cukor 15 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
1 tk
tej 2 dl
margarin 10 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás pudingpor 1.5 tasak
tej 4.5 dl
cukor 5 ek
alma 1.5 kg
margarin 5 dkg
cukor 10 dkg
citromlé 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint