Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás krémes - ahogy Brigi készíti

Almás krémes - ahogy Brigi készíti
Almás krémes - ahogy Brigi készíti
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (70)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségben kóstoltuk, de azóta nálunk is rendszeresen kell sütni.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral, olajjal, vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, lisztet, végül a tojások kemény habját óvatosan belekeverjük.
  2. Egy tepsit alufóliával kibélelünk, kivajazzuk, az aljára a vékonyra szeletelt, hámozott alma kerül, 2-3 réteggel beborítjuk, fahéjjal ízlés szerint megszórjuk, majd vaníliás cukorral is meghintjük. Ráöntjük előbb a tészta egyik felét, majd a maradék tésztába beleteszünk 2-3 ek cukrozott kakaót, jól összekeverjük, és a sárga tésztára öntjük. Egy kanál segítségével kicsit összehúzzuk a két színű tésztát, ettől lesz márványos, ha megsül.
  3. Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
  4. Közben a pudingporokat a tejjel és a cukorral megfőzzük, ha kihűlt, a margarinnal krémesre keverjük.
  5. A kihűlt tésztát kiborítjuk a tepsiből, a krémet rákenjük az almás felére, majd a tetejét cukrozott  kakaóval meghintjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 210 908
elküldve: 241
receptkönyvben: 2 688
elkészítve: 166/237
Facebookon megjelent: 1

szakács

B.Brigitta

Mióta szakács: 2011.07.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos-almás süti, almás sütemény pudinggal, márványos almás-krémes

Hozzászólások (70)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szemcsy
szemcsy Sat, 2019-05-04 18:22

Kedves Brigitta! Sokadszorra készül eme remekmű. Változtatok néha rajta ezt-azt, a lehetőségekhez mérten. De az alapokat Te adtad, köszi!

Nona91
Nona91 Thu, 2015-04-02 20:28

Szia! Szuper süti,párom csakúgy falja :D annyi,hogy megszokásból raktam ízlés szerint porcukrot a margarinhoz(krém) és csak 1/2 cs sütőport használtam és a 2 alma is elég volt(ennyit találtam itthon,de szép nagyok voltak) . Még 1x köszönöm :) Máskor is el fogom készíteni! :)

fnbetti
fnbetti / fnbetti Sat, 2015-02-21 10:10

Most fog készülni sokadszorra, délutánra a gyerkőceim névnapjára. Nagyon szeretjük, isteni. :D

MoonLight89
MoonLight89 Tue, 2014-08-05 10:32

Tegnap én is megsütöttem a páromnak, de mivel elég későn készült el, csak reggel kóstoltuk meg. A sok zabpelyhes és teljes kiőrlésű sütim után, nagy felüdülés volt számára vmi, "ehetőt" is enni. Nagyon finom volt, csak ezt ette reggelire!!! Köszönöm a receptet, marad a gyűjteményben! :)

Anita8110
Anita8110 Fri, 2014-02-14 17:32

Tegnap elkészítettem. Hát ez egyszerűen fantasztikus, meg kell csinálnom ismét, mert annyira finom. Valóban egyszerű és nem lehet elrontani.Köszönöm. :)

Kasziba Zsuzsi
Kasziba Zsuzsi Fri, 2014-01-10 19:57

Kedves Brigi! Hát...! :-) Isteni ez a süti! Csak langyosra volt ideje kihűlni, és így ettünk meg a férjemmel 4-4 szeletet egyből. Sok hozzászólást végigolvastam, így ezek miatt is, és kényszerűségből is tettem pár változtatást. 19 dkg kristálycukrot tettem a tésztába, és cukrozott macikávéport, csak annyit, hogy szép színe legyen. A krémbe pedig csak 10dkg. margarint tettem, és 2 evőkanál tejfelt. A tetejét nyers kakaóporral szórtam meg, mert csak az volt itthon. Szóval nagyon jó ez a recept.
Üdv: Zsuzsi

Pofiful
Pofiful Sat, 2013-11-23 12:32

Többször készítettem már el ezt a receptet, kisebb változtatásokkal. Én kevesebb cukrott használok hozzá, a vaníliás öntet is mikor hogy sikerül, de nagyon szeretem ezt a receptet. Mindig finom lesz a végeredmény. Köszönöm!

Ildike02
Ildike20 / Ildike02 Fri, 2013-10-04 16:31

Tegnap elkészítettem, finom volt! Máskor is elfogom készíteni! :) Bár én a pudingba nem tettem margarint :) Köszönöm a receptet!

disymagdi
disymagdi Tue, 2013-09-03 18:22

Ma megint megsütöttem. Isteni, a cukrot én is a felére vettem, nem lehet megunni. A család egyik kedvenc sütije.

joyita
joyita Sat, 2013-07-13 15:29

Nagyon finom , es harmadszorra is az utolso morzsaig elfogyott köszönöm :)

piculi
piculi Fri, 2013-03-15 17:40

én most készitem remélem jó sikerül,nagyon guszta

Disznós Lasosné
Disznós Lasosné Tue, 2013-03-12 19:40

Na, hogy lett ebből nálunk Mikulásváró? azt nem tudom.. De hogy mindenki imádja, az biztos..

pamutka24
Pamutka24 / pamutka24 Fri, 2013-02-22 14:40

Most hogy elkezdtem csinálni akkor esett le,hogy ez hasonlít az én banánosomhoz.
Annál piskóta tészta+megkenni lekvárral+rászeletelni a banánt és ugyanez a pudingos krém+a kakaó!
Az nagyon jól szokott sikerülni....remélem ezt sem rontom el,biztosan finom lesz! :D

disymagdi
disymagdi Tue, 2013-01-08 11:59

Halihó! Egy hónapja találtam erre a receptre azóta most sütöm meg negyedszer, a család nem tudja megunni. Nagyon finom és most már, ennyi gyakorlat után még gyorsabban megy. Köszi.

Papec
Papec Sat, 2012-12-29 20:21

Az egész tésztába tettem kakaót, és a cukrokat mindenhol levettem 15-15 dkg-ra. Nagyon finom lett. Még egy kezdő is meg tudja sütni. Dicsértek itthon a fiúk :D
Köszönöm a receptet! Sokszor sütöm még!

MakkMarcsi21
MakkMarcsi21 Fri, 2012-12-21 23:29

Köszönöm szépen a receptet!
Mi csak "álom süteménynek" nevezzük! Nagyon finom lett! Én egy egész csomag fahéjjat tettem az almákra..és 2cs.van.cukrot. Az alufólia nekem is bevált. Mi evvel a sütivel karácsonyozunk!
Boldog Ünnepeket Mindenkinek!
Marika.

disymagdi
disymagdi Tue, 2012-12-11 11:39

Hú ez nagyon finom! Mindenkinek csak ajánlani tudom. Tényleg gyorsan elkészíthető és a bekerülési ára is elfogadható. Legközelebb kipróbálom én is őszibarack befőttel.

balintmonika
balintmonika Sun, 2012-11-25 22:07

A megadott mennyiségek betartásával készítettem el a fent leírt receptet.A cukor mennyisége nekünk megfelelt.A gond csak az elkészült kalács mennyiségével volt.Annyira finom,hogy kevésnek bizonyult.Köszi a tuti receptet.

Géb
Géb Thu, 2012-11-15 12:54

Nagyon finom, könnyű sütemény, kb. fele cukorot adtam én is hozzá. Úgy magasabb lett a kész süti, ha nem a tojásfehérjés tésztához kevertem a kakakót, utólag.
A nem túl édesszájúaknak is szimpi volt, megkóstolták, ízlett !:-)

RozsahegyiK
RozsahegyiK Mon, 2012-10-29 20:14

Kedves Brigi! Gratulálok a recepthez :) Ma elkészítettem, és nagyon finom, az elkészítése is könnyű (nagyon jó, hogy nem kell reszelni az almát :)). Köszi szépen az édes élményt :) Kriszta

MOZSUZSI
MOZSUZSI Sun, 2012-10-28 19:47

Kedves Brigitta! Köszönöm a receptet. Elkészült a süti, változtatással, ugyanis kétszinű vizes piskóta lett a tészta. Az alufólia jól szerepelt, legközelebb nagyobb almagerezdeket rakok egészen sűrűn, hogy az ize még jobban domináljon. Üdvözlet.

kiss sándorné
kiss sándorné Sun, 2012-10-14 19:36

Meg sütöttem! én sütőpapirt használtam hozzá. A családnak nagyon ízlett és gyorsan el is kopott!

nikolit22
nikolit22 Sat, 2012-09-29 15:28

Tegnap elkészítettem némi változtatással. Istenien sikerült. Én nem tettem alá alufóliát, és az almát beleforgattam egy kevés zsemlemorzsába, mert féltem, hogy az alma nagyon eláztatja a tésztát. Köszönöm a receptet!!!!

u.bridge
bridge / u.bridge Sun, 2012-09-16 17:24

Én tortát csináltam belőle, mivel csak tortaformám volt. :) Nagyon finom lett!!! köszi

acekombajn
acekombajn Thu, 2012-08-16 19:23

Sziasztok! Ezt a sütit én is elkészitettem, egyszerű gyors finom és mutatós !!!:-)Ajánlom mindenkinek !!!Elmentettem a kedvenceim közé:-)

Melis
Melis / Melis Mon, 2012-05-28 11:33

Szerettem volna valamilyen különleges almás sütit csinálni, valami újat. Ezt választottam, és nem csalódtam! :) El szoktam olvasni előre a hozzászólásokat, így fele mennyiségű cukrot tettem bele, és nekem így tökéletes lett! Köszönet a receptért!

alfaniki
alfaniki Sun, 2012-04-01 11:59

Nagyon finom süti és tényleg pikk-pakk kész :) nekem csak annyi ,h túl tömör a tésztája,nem olyan lágy,de amugy mindenkinek ízlett nagyon! legközelebb is tuti megsütöm!hm...mit tanácsolnátok ,ha én kicsit puhább tésztával szeretném? tegyek bele tejet? vagy több vizet?

ehatejer
ehatejer Thu, 2012-03-29 09:38

Szia Brigi! Nálunk munkahelyi rendezvényre készült ez a süti. Az utolsó szeletig mind elfogyott. Köszi a receptet.

adaobi2009
adaobi / adaobi2009 Mon, 2012-03-26 18:37

Kedves Brigi! Köszönjük neked ezt a csodás receptet,a barátnőmmel megcsináltuk ,a gyerköcöknek,na meg magunknak:::)))) a tésztánk kissé összeesett,de izletes volt,nem lehetett rá azt mondani ránk szárad....bizos máskor is megcsináljuk! még egyszer köszönjük:::))))))))))))))))))

B.Brigitta
B.Brigitta / B.Brigitta Tue, 2012-03-27 10:01

Örülök neki ,hogy ízlett! Lehet ,hogy hamar vettétek ki a sütőből azért esett össze a tészta .De az ízéből nem vett el így sem .:)

páró gyuláné
páró gyuláné Fri, 2012-03-23 20:07

Már egyszerre keverem ki a tojást a cukorral,nagyon finom.Az unokákhoz ha Győrbe megyek olyan nincs hogy meg ne-sütném,az unokáim és gyermekeim egyszerűen imádják!Már a szomszédoknak is viszek szóval ezt nem lehet megunni!Én a krém tetejére tejszínhabot teszek!Akár egy torta helyét megállja!Köszönöm Brigi ezt a nagyszerű receptet!

Sebestyén Mária
Sebestyén Mária Mon, 2012-03-12 14:14

Brigi Köszönöm ezt a finom süti receptet !
én egyszerre kevertem a tojásokat cukorra ,nagyon jó lett !!

manoka_13
manoka_13 Wed, 2012-02-08 19:52

Kedves Brigi! Nagyon köszönöm a receptet nagy siker volt! A párom nem adott senkinek belőle. A kollégámnak egy-két kockát sikerült elvinnem itthonról. A cukor valóban kicsit sok bele, de ízlés kérdése.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2012-01-16 15:17

Szia Brigi. Ma megsütöttem az almás krémest, isteni finom lett.

handrea1969
handrea1969 Sun, 2012-01-08 19:35

Én ezt úgy ismerem,hogy Olga almása ,egy régi recept,sokszor csináltam már és sokszor elkérték a receptet.A tésztában valóban sok a cukor,én nem szoktam megszórni az almát fahéjjal és vaníliás cukorral,és a tetejére pedig citromos csóki mázat teszek.

789
tojás 5 db
porcukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 4 ek
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
alma 7 db
fahéj 10 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 1 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 20 dkg
tej 5 dl
margarin 20 dkg