Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás krémes Gabys konyhájából

Almás krémes Gabys konyhájából
Almás krémes Gabys konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkívántam a krémest. A fiúk meg almás sütit kértek. Teljesítettem a kívánságukat, na meg az enyémet is. Mindenki elégedett volt a prototípussal. 

hozzávalók / 6 adag

piskóta

vaníliakrém

almás töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, félbevágjuk, a magházukat kivágjuk. Vékony szeletekre vágjuk
  2. Teflon edénybe rakjuk, megszórjuk a porcukorral, és magas hőfokon puhára pároljuk, karamellizáljuk. A keletkezett almalét teljesen pároljuk el.
  3. Ha készen vagyunk, öntsünk rá 2 ek. sütőrumot és a fahéjat. Keverjük össze, tegyük félre.
  4. A piskótához a tojást kettéválasztjuk, a sárgájához hozzátesszük a cukrot, fehéredésig keverjük.
  5. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukros sárgáját, lisztet, kakaót, és széles fakanállal alulról felfelé összekeverjük a hab összetörése nélkül.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 15-20 perc), sütőből kivéve a sütőpapírt szedjük le róla, és teljesen hagyjuk kihűlni.
  7. A krémhez a tojásokat itt is kettéválasztjuk.
  8. A sárgáját egy nagyobb lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukor felét, lisztet, vaníliás cukrot. Kevés hideg tejet öntve hozzá csomómentesen elkeverjük. A többi tejet is lassan adagoljuk hozzá. Főzzük sűrű krémmé.
  9. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük, hozzákeverjük a krémhez. Visszatesszük a tűzhelyre, alulról felfelé kevergetve 3-4 perc alatt összefőzzük.
  10. Összeállítás:
  11. A piskótát vágjuk két lappá. A tepsibe tegyük bele az egyik lapot.
  12. Oszlassuk el rajta az almaszeleteket. Tegyük rá a másik lapot. Picit a tenyerünkkel nyomkodjuk az almákra rá.
  13. Rákenjük a vaníliakrémet, megszórjuk egy pici fahéjjal.
  14. Hűtőbe tesszük teljes dermedésig. (kb. 2 óra szükséges, de másnap az igazi)
  15. Tálaláskor tejszínhabrózsákat tehetünk rá díszítésként.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 26x36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 992
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás piskóta, almás krémes piskóta, kakaós piskóta almás krémmel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2013-11-20 08:29

Szia Gabikám!
Guszta az almásod, ezt a változatot is kipróbálom. Látom neked sikerült a feltöltés. Nekem a régebben előkészített képeket visszadobta, mert kicsik. Te jól boldogulsz mindennel?
Nálam sok minden nem működik. A szakácsok listában nem találom a kedvenc szakácsaimat, magamat sem. A statisztikai értesítőjük is üresen érkezik
és még sok hiányosságot találtam. Puszi: Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-11-20 13:42

Óóóó de jó hogy látlak Piroskám:) Ezért is hiányzik nekem az összes hozzászólás, mint aprócska fórum...nem látlak Benneteket, szerettem olvasgatni a véleményeteket stb. Ezt a receptet még a megújulás elött tettem fel, ácsorgott kb. 2 hétig, azóta nem raktam fel új receptet, így fogalmam sincs hogy működik az új feltevés.Ráérős időmben ismerkedtem az oldallal, sokat kerestem kutattam, míg nagyjából mindent megtaláltam. Levelezésben voltam/vagyok Petráékkal, néhány kivánságom teljesült. Gondolom mások is jelezték, azt amit én is. Csiszolgatják az oldalt, és ahogy nézem egész jól alakulgat:) Nekem is vannak még gondjaim, javaslom jelezd feléjük a problémádat, tényleg igyekeznek eleget tenni, korrigálni az észrevételek alapján a gondokat. Végtelen a türelmük, nem irigylem őket, iszonyatos nagy munka van és lesz még benne, mire minden tökéletes lesz. A süti pedig nálunk nagyon ízlett, érdemes kipróbálni. Puszillak:) Gabi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2013-11-21 08:20

Ha küldesz be receptet figyelj a képméretre, mert nem fogadja el a régi méretet. Ha a beküldésre kattintasz és próbálod feltölteni a képet kiírja hogy milyen méretet fogad el:)

Judit6
Kif Lee / Judit6 Mon, 2013-11-18 18:46

Szerintem holnap bepróbálom..nagyon guszta és halmokban hever az erkélyen az alma :)
Köszönöm a receptet,
Judit

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-11-18 19:40

Kedves Judit,
nagyon szívesen:) Remélem nálatok is sikeres lesz. Mosolyogtam egy jót, mert épp holnap készülök a gesztenyés tekercsedet elkészíteni:))) A fagyasztóból már kivettem a gesztenyét hozzá. Régóta őrizgetem a receptedet, épp ma döntöttem el, holnapra édességként. Ha hegyekben van almátok talán nem veszed tolakodásnak az ajánlatomat, mostani receptem az almás tócsni. Fritőzben "pillanatok" alatt kész. Ha van kedved hozzá, igazi naggggggyon gyorsan valami édeset kategória:) Annyit még: a szakács neved annyira ötletes, kreatív, frappáns és anno teljesen meg voltam győződve arról, hogy egy pasi van mögötte...hát alaposan megleptél:))) Szép estét: Gabi

Judit6
Kif Lee / Judit6 Mon, 2013-11-18 22:37

Kedves Gabi,

Köszönöm szépen:)
A holnap sütésről csak annyit, hogy most töltöttem meg a sütidet, holnapig megpróbálom megóvni magamtól és elrejtettem a hűtőben.

A tócsni is szuperül hangzik...mi már mindenhez almát eszünk:)
Judit

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-11-18 22:48

:DDDDDD Nekem nem sikerült megóvni magamtól, mikor már szeletelhető lett, a tepsi hosszának megfelelően levágtam vagy 2 cm. csíkot, megmagyarázván magamnak, hogy az úgy sem szép:D Hát befaltam:))) Jó étvágyat holnapra hozzá! Gabi

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2013-11-18 15:22

Szió Gabi!
Nem is csodálom, hogy akadály mentesen átment a rostán :-D
Nagyon guszta, és nagyon tetszik, hogy nem vajas a krém, hanem főzött. Azt szeretjük :-)
Hétvégén készítem :-)
Köszönöm!
Puszillak

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-11-18 19:31

Szió:)
Remélem beválik, kíváncsi leszek rá. Naggggggyon ritkán csinálok vajas krémeket, nem igazán favorizálom. Jahh és egy bátortalan javaslat: kivételesen a megadott cukormennyiség után tedd vissza a polcra a többi cukrot. Sztem ez elég édes lesz. Na jó esetleg + fél kávéskanál...:PP Puszillak: Gabi

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sat, 2013-12-07 14:30

Szió Gabi!
Még most sikerült megcsinálnom ezt az almást.
Isteni finom! És jelentem, megfogadtam a tanácsodat csak annyi cukorral dolgoztam amit megadtál, nem is kellett volna bele több. :-)
Nagyon köszönöm! Még rengeteg almánk van, úgyhogy nem soká ismét megsütöm majd és abból majd hátha jut a szülőknek is :-)
Puszillak

633
tojás 6 db
finomliszt 10 dkg
cukor 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
tej 1 l
tojás 4 db
cukor 250 g
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 130 g
alma 1.5 dkg
porcukor 5 ek
fahéj 2 kávéskanál
sütő rum 2 teáskanál