Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás krémes Gonoszka konyhájából

Almás krémes Gonoszka konyhájából
Almás krémes Gonoszka konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt is Orsi húgom névnapjára készítettem. A sárga krémet lehet egyszerűen 8 deci tejjel készíteni, de én azért készítettem hulala-víz keverékével, mert a tejérzékeny családtagok nem fogyaszthatnak tejet, csak hulalát.  De mindenkinek nagyon ízlett, bár 5 éves Panna unokahúgom azt mondta, hogy legközelebb még több kakaóport tegyek a tetejére. Ez nem a legdiétásabb sütemények közé tartozik, inkább a közép kalóriatartalmúakhoz. 100 gramm 325 kalóriát tartalmaz.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Sárga krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Meglocsoljuk a kicsavart citromlével.
  2. A kókuszzsírt megolvasztjuk, a tojássárgákkal és a porcukorral kikeverjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és őrölt mandulát, majd a lereszelt almákat a levükkel együtt. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, és beleforgatjuk az almás masszába.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk a lapmandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
  4. A 4 dl tejszínt és a 4 dl vizet összekeverjük, hozzáöntjük a házi krémes port, és 3 perc alatt krémmé verjük a robotgéppel.
  5. A kihűlt kapcsos formába visszahelyezett tésztára simítjuk.
  6. A tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és a sárga krémre simítjuk.
  7. Hűtőbe tesszük pár órára.
  8. Levesszük a kapcsos forma oldalát, és megszórjuk a fahéjjal összekevert kakaóporral.
  9. Kockákra vágva tálaljuk ezt a finom süteményt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 194
elküldve: 4
receptkönyvben: 67
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás-vaníliás krémes, tejszínes-almás krémes, krémes sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2017-11-15 21:17

Most került sor erre a finom sütire. megsütöttem, de nem tettem rá krémet, hanem csokiöntettel ettük. Nagyon finom volt. Köszi a receptet. Zsuzsa.

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2017-11-16 15:53

Szia Zsuzsa! Örülök kedves hozzászólásodnak, és annak, hogy ízlett Nektek a sütemény! Nagyon szívesen! Az a jó a receptekben, hogy mindig kedvünk, és ízlésünk szerint alakítgathatjuk őket. Kívánok Neked további jó sütést, és főzést. Kellemes délutánt kívánva: Kinga

875
alma 50 dkg
kókuszzsír 11 dkg
porcukor 18 dkg
tojás 4 db
sütőpor 1 csomag
mandula 6 dkg
finomliszt 20 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
mandulapehely 5 dkg
vaníliás pudingpor 230 g
növényi habtejszín 4 dl
víz 4 dl
növényi habtejszín 5 dl
porcukor 6 dkg
habfixáló 2.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
fahéj 1 kávéskanál