Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás krémes Katharosz konyhájából

Almás krémes Katharosz konyhájából
Almás krémes Katharosz konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, kettő az egyben, krémes és almás süteményt kapunk. Tipp: célszerű levehető oldalú tepsit használni az összeállításnál, így nem nyomódik össze a szeletelésnél.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, tejfölt, a két tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  2. Fóliába csomagolva hidegre tesszük kb. 1 órára.
  3. Ezután egy közepes méretű tepsi hátán (kb. 22x32 cm) három lapot sütünk, villával megszurkáljuk. A tepsit zsírozzuk és lisztezzük minden lap sütése előtt, vagy sütőpapírt teszünk rá (én így csináltam). Vigyázzunk, ne szárítsuk ki, amikor kezd színesedni, már készen is van.
  4. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn megreszeljük. Kicsit állni hagyjuk, majd kinyomjuk a levét, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, reszelt citromhéjat. Elkeverjük, majd pár perc alatt megpároljuk. Hűlni hagyjuk, ha túl leveses lenne kevés kekszet vagy zsemlemorzsát keverünk bele.
  5. A krémhez elkeverjük a pudingport 7 evőkanál cukorral és a 4 csomag vaníliás cukorral. Ezután az 1 liter hideg vízzel elkeverjük (fokozatosan adagolva).
  6. Tűzre tesszük, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
  7. Közben a maradék cukorral kemény habbá verjük a 6 tojásfehérjét. Végül adagonként óvatosan a pudingos masszába forgatjuk.
  8. Összeállítás: a tepsi aljába beleteszünk egy lapot, rákenjük az almás krémet, következő lappal befedjük, kicsit le is nyomjuk, erre a pudingos krém jön, majd a harmadik lappal befedjük. Ha kihűlt, a tetejét egy fóliával letakarjuk, és másnapig hidegre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak. Kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22x32 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 090
elküldve: 5
receptkönyvben: 139
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
481 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás vanília krémes sütemény, krémes almás szelet, krémes almás sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rózsabogár
rózsabogár Sun, 2016-02-14 15:21

Ezt a receptet már régóta kerestem, csináltam már hasonlókat, de ez magasan a legjobb! Aki most csinálja elősször annak is ajánlom mert nem olyan bonyolult mint ahogy elsőre tünik.

nkate77
nkate77 Thu, 2013-08-29 18:05

Már nem sokára kész is lesz...nagyon várom. Köszönöm az új ötletet.

1191
finomliszt 50 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 15 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 2 db
tejföl 2 ek
1 csipet
alma 1.8 kg
porcukor 20 dkg
fahéj 2 tk
citromhéj 1 citromból nyert
kekszmorzsa 3 ek
vaníliás pudingpor 4 tasak
cukor 10 ek
vaníliás cukor 4 csomag
tojásfehérje 6 db
víz 1 l
vanília 1 db