Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás krémes vaníliás krémmel

Almás krémes vaníliás krémmel
Almás krémes vaníliás krémmel
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a barátnőmtől kaptam. Almás sütemény bármikor, bármilyen formában jöhet. Ugyanezt elkészítettem mákos piskótával krém nélkül, csokoládéval bevonva szintén fenséges. Piskótába nem kakaót, hanem darált mákot kell keverni.

hozzávalók / 6 adag

Az almás piskótához

A vaníliás krémhez

A csokoládémázhoz

ajánlat

Én az almát durvára reszelem, és összekeverem a fahéjjal, vaníliás cukorral, citromlével. Az almát elsimítva a tepsin elősüthetjük, és ezután öntsük rá a piskótát,így is nagyon finom. Még kicsavarni sem kell az almát, mert a lé elsül. Nagyon finom így!

Elkészíthetjük úgy is, hogy az almát vékony szeletekre vágjuk, megöntözzük citromlével, megszórjuk fahéjjal és vaníliás cukorral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk  a 2 csomag vaníliás cukrot és a 3 kk fahéjat, elkeverjük.
  2. Papírral kibélelt tepsiben elterítjük.
  3. 5 tojást a cukorral felverjük mixerrel, hozzáadjuk az olajat, meleg vizet és a sütőporos lisztet.
  4. Elkeverjük, foltonként az almára rakjuk, majd a másik felébe belekeverjük a kakaót, és az almára rakjuk, elsimítjuk, hogy egyenlően legyen a piskóta.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük, végezzünk tűpróbát.
  6. A tejből, cukorból, pudingporból sűrű krémet főzünk, amikor kihűl, a vajjal habosra keverjük.
  7. A sült piskótát kifordítjuk a tepsiből egy nagyobb tálcára, így fölkerül az almás réteg.
  8. Rásimítjuk a krémet.
  9. Az olajat felmelegítjük, levesszük, és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét és keverjük, míg nem lesz szép sima. Kicsit hagyjuk kihűlni, és rásimítjuk a krémre.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x28 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 87 115
elküldve: 36
receptkönyvben: 520
elkészítve: 34/41
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás fordított, fordított süti vaníliakrémmel, almás pudingos szelet

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Manna70
Manna70 Sun, 2014-09-21 13:48

Úgy látom minden évben almaszezonkor beköszöntök. Csak szólok, hogy még mindig az egyik kedvencünk :)

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2014-09-21 14:29

Ennek nagyon örülök, és annak is ,hogy figyelmeztettél! Sokféle almásat elkészítettem az idén ,de erről megfeledkeztem. Na majd hazajön a nagyfiam messzi távolból,akkor megsütöm,mert ilyenkor nagy lesz újra a család!!

LadySunflower
LadySunflower Mon, 2014-01-13 18:37

Kiváló recept! Elsőre fantasztikusan sikerült, és nagyon-nagyon finom. Az almába tettem egy kis búzadarát, az felissza picit a levét, így kicsavarni sem kellett. Már most követelik a következő adagot :). Köszönöm!

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2014-01-14 15:58

Nagyon szívesen, búzadara nagyon jó ötlet! Örülök,hogy bevált a recept.
Üdvözlettel:Helena

Manna70
Manna70 Sun, 2013-10-27 11:46

Sajnálom, hogy többen nem fedezték még fel ezt a sütireceptet. Az egyik kedvencünk lett, és anyukáméknál is almaszezonkor előkerül. Annyit változtattam csak, mert szeretjük a krémeseket, hogy 25 dkg margarin két evőkanál cukorral, és a puding is két evőkanál cukorral.

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2013-10-27 18:55

Örülök,hogy kedvencetek közé került! Valójában a recept csak útmutató és saját szánk ízléséhez kell alakítanunk. Nálunk is alma özön van,ilyenkor többször is sorra kerülnek az almás sütik.
Üdvözlettel:Helena

Manna70
Manna70 Wed, 2012-11-14 16:10

Hétvégén megcsináltam, nagyon finom lett, bár a csoki a tetején nem lett olyan szép mint neked, de az íze az feledtette.

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2013-10-27 18:57

Örülök,hogy bevált a recept! A csoki majd legközelebb sikerül,de nem ez a fontos,hanem az süti íze!
Üdvözlettel:Helena

zafirov
zafirov Fri, 2012-11-09 13:50

Szeretném megkérdezni, hogy az almát nem kell kicsavarni? Szerintem így nagyon szottyos lesz.

1158
tojás 5 db
porcukor 18 dkg
rétesliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek
alma 7 közepes db
citromlé 1 fél citromból nyert
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 3 kávéskanál
tej 5 dl
cukor 5 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
vaj 15 dkg
csokoládé 150 g
napraforgó olaj 1 dl