Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás lepény 2.

Almás lepény 2.
Almás lepény 2.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk az almát. A nagymamám fényes-almás lepényét szerettem volna utánozni....hát nem lett fényes a teteje,de finomnak finom lett.. :-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 10 db alma (szép alma)
  • fahéj ízlés szerint (őrölt)

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és ízlés szerint cukorral, fahéjjal megpároljuk hagyjuk kihűlni.
  2. 1 dl langyos, cukros tejben (1 kk cukor) felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal,1 evőkanál cukorral, egy csipet sóval és a tojással.
  4. Majd hozzáadjuk az élesztőt tejet és a tejfölt.
  5. A tésztát összegyúrjuk, és kb. 30 percet pihentetjük.
  6. Ezután 2 részre osztjuk,  kb. fél gáztepsinyi méretűre nyújtjuk és az egyik lapot a kimargarinozott, lisztezett tepsibe fektetjük.
  7. Rákanalazzuk a párolt almát.
  8. Lefedjük a tészta másik felével.
  9. Előmelegített sütőben 180 fokon - alsó-felső sütésen - kb. 25-30 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 319
elküldve: 1
receptkönyvben: 247
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva

Mióta szakács: 2009.09.11.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andora22
andora22 Mon, 2011-10-17 10:17

Hétvégén ez volt a sláger nálunk! Még édesanyám is csodájára járt ;-)) Közénk varázsolta Mamám szellemét. Köszönjük!

Zsuzsat! Köszönöm az ötletet, gyönyörűséges lett tőle a teteje!

Eva und Imre
Eva und Imre Mon, 2011-08-08 20:11

Ezt meg kell próbálni, nagyon jól néz ki, és nagyon egyszerü.A töltelékbe én még fogok reszelt citromhéját is tenni, mindig igy csináltam, sokkal izleteseb az alma.

zsuzsat
zsuzsat Thu, 2010-10-14 13:54

Keverj össze egy kávéskanál olajat egy tojás sárgájával. Ezt kend a süti tetejére mielőtt beteszed a lerbe. Gyönyörű lesz a sütid teteje. Én legalábbis ezt csináltam és garantált az eredmény.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-10-09 18:03

Húúúú, ez nagyon guszta!!

852
tej 1 dl
élesztő 2 dkg
finomliszt 30 dkg
margarin 15 dkg
cukor 2 késhegynyi
cukor 1 ek
tojás 1 db
tejföl 1 ek
1 csipet
alma 10 db
fahéj 0 ízlés szerint
margarin 1 ek