Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás lepény Barbeeytól

Almás lepény Barbeeytól
Almás lepény Barbeeytól
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy barátom anyukájától kaptam, és nagy sikere lett, én duplázni szoktam a mennyiségeket, és akkor egy nagy gáztepsivel tudok készíteni, bár az se tart túl sokáig :)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit: liszt, zsír vagy vaj, cukor, vaníliás cukor, sütőpor, tojássárgája és a tejföl, majd kétfelé választjuk, kinyújtjuk, és tepsibe tesszük. Darált dióval megszórjuk vagy búzadarával (búzadarát mindig szórók az alma alá, hogy ne áztassa el a tésztát, diót csak akkor rakok alá, ha éppen van otthon).
  2. Az almát lereszeljük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kinyomkodjuk a levét (nem dinszteljük meg), majd elegyengetjük a tésztán, a tetejére egy citrom héját reszeljük.
  3. A másik tésztát is kinyújtjuk, és befedjük vele, majd 180 fokon kb 50 percig sütjük.
  4. Ha megsült, kivesszük, és megkenjük lekvárral, 2 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük, és rákenjük a lekvárra.
  5. Visszatesszük a sütőbe 130 fokra száradni, és amikor barnul, kivesszük, és kész.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 255
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbeey

Mióta szakács: 2014.01.29.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos almás lepény, habos lekváros almás lepény, habos almás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1350
finomliszt 40 dkg
vaj 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 2 db
tejföl 150 g
alma 1 kg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
dió 10 dkg
tojásfehérje 2 db
lekvár/ dzsem 29 dkg
porcukor 10 dkg