Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás lepény Hubera konyhájából

Almás lepény Hubera konyhájából
Almás lepény Hubera konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy állandó kedvenc.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Almatöltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és rövid ideig hűtőben pihentetjük.
  2. A tésztát kétfelé vesszük, mégpedig úgy, hogy 60-40 % arányban legyenek. A nagyobbikból 6 mm vastag tésztát nyújtunk, és félig megsütjük.
  3. Megkenjük forró gyümölcslekvárral és megszórjuk édes morzsával.
  4. Elterítjük rajta az almatölteléket, és a másik tésztával, amit előzőleg 5 mm vastagra nyújtottunk, beborítjuk.
  5. Egész tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Még melegen szeleteljük fel, mert hidegen nagyon törik a tészta.

Almatöltelék

  1. Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük nagy lyukú reszelőn. A cukorral és a fahéjjal együtt megpároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36*23 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 392
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hubera

Mióta szakács: 2014.09.11.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás pite vastag töltelékkel, almás pite vékony tésztával, vékony tésztájú almás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1712
finomliszt 50 dkg
margarin 33 dkg
porcukor 16.5 dkg
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 0.5 dkg
citromhéj 5 g
1 csipet
tojás 1 db
alma 1.4 kg
lekvár/ dzsem 6 ek
kekszmorzsa 10 dkg
fahéj 3 kávéskanál
cukor 10 dkg