Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás lepény kelt tésztából

Almás lepény kelt tésztából
Almás lepény kelt tésztából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hasonló receptet látott a férjem elkészíteni a tv-ben, csak a gyümölcs más volt. Megemlítette, hogy az almával készítsem, ami a konyhánkban van, legalább elfogy, és nem fonnyad tovább. Íme ez lett a végeredmény.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kimérjük a lisztet, egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kidolgozzuk a tésztát. Duplájára kelesztjük.
  3. Kivajazott tepsibe kinyújtva belehelyezzük a tésztát.
  4. A megpucolt almát keskeny szeletekre vágjuk, és szorosan egymás mellé rakjuk.
  5. Tetejét megszórjuk barna cukor és fahéj keverékével.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 799
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kelt almás lepény, almás sütemény, almás kelt tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

581
rétesliszt 40 dkg
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 1 dl
cukor 2 púpozott ek
tojás 1 db
friss élesztő 2 dkg
alma 6 közepes db
fahéj 2 kávéskanál
barna cukor 10 dkg