Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás máglyarakás kiflivel (Máglyarakás 2.)

Almás máglyarakás kiflivel (Máglyarakás 2.)
Almás máglyarakás kiflivel (Máglyarakás 2.)
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, gyorsan elkészül és nem kell azon gondolkodni, meddig áll el! Pillanatok alatt elfogy. :)

hozzávalók / 4 adag

A kiflis réteghez

Az almás réteghez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk, majd egy nagy tálba tesszük.
  2. A fél liter tejet a vaníliával és a citromhéjjal felforraljuk, majd a kiflikre öntjük.
  3. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük és ezt is a kiflikre öntjük, jól átforgatjuk.
  4. A kivajazott tepsibe tesszük.
  5. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, a citrom levével, a fahéjjal, cukorral fedő alatt puhára pároljuk.
  6. Az almát a kiflire rétegezzük, és megkenjük baracklekvárral.
  7. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a baracklekvárt.
  8. Az alma tetejére simítjuk.
  9. Kb 10-15 perc alatt készre sütjük.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 213 175
elküldve: 48
receptkönyvben: 1 660
elkészítve: 69/115
Facebookon megjelent: 1

szakács

MMMaya

Mióta szakács: 2009.11.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

almás máglyarakás, almás kiflifelfújt, almás-baracklekváros kiflifelfújt

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zilaizsu
zilaizsu Fri, 2017-11-24 14:39

Szeretném megkérdezni, hogy a tojáshabhoz mennyi baracklekvárt kell tennem? A hozzávalók részen a habhoz 5 tojásfehérje és 70 g cukor van feltüntetve a leírásban pedig tojásfehérje és baracklekvár. Köszönöm előre is.

ael
ael Fri, 2014-07-11 13:05

Viszonylag kis szeletekre vágtam az almát, és nem főztem meg előre. Nem is szükséges szerintem vele külön bajlódni.

Jól sikerült nagyon!

angica0901
angica0901 / angica0901 Fri, 2013-09-27 12:57

Hűűűűűű..., ma megcsináltam, rögtön le is teszteltem. Nagyon fincsi!!!! Görög családomban is osztatlan sikert aratott.

t.ildiko.
t.ildiko. Sun, 2013-07-28 15:46

Ma elkészítettem ezt a receptet,most ettem először ilyet,és szerintem jó is lett. A családnak is ízlett. Köszönet a receptért.

dgmarica
dgmarica Thu, 2013-02-14 14:14

Orsika86 hozzászólásához! Nem teljesen mindegy? szerinted 20 Celsius fok akkora különbség? Látszik, hogy nem sütöttél még...

EdesMindegy
EdesMindegy Fri, 2013-03-15 17:01

Kedves dgmarica, azért ezt nem kellene... sokan járnak ide olyanok, akik innen, erről az oldalról tanulnak meg sütni, főzni. Ha nekem valaki így beszólna, egész biztos elmenne a kedvem az oldaltól és a kérdezősködéstől is.
Kedvességgel és odafigyeléssel sokkal többre mész.
És igen, a sütésnél a 20 fok nagyon sokat számít, még 10 is. :)

orsika86
orsika86 Tue, 2013-01-29 14:05

Szia/Sziasztok!
Lehet butaságot kérdezek, de hány fokon kéne megsütnöm?
Megnéztem a többi receptet is és hol 200, hol meg 180 °C-ot írtak. Szóval kicsit tanácstalan vagyok. :) A választ előre is köszönöm!

MMMaya
MMMaya / MMMaya Wed, 2013-05-29 15:34

Sajnos nem tudtam hamarabb válaszolni...

Az én sütőmön nincsen hőfok, csak tartalék és maxi gáz. Így én ebben nem tudok segíteni!
Megégni biztosan nem fog 200 fokon sem, ha figyelsz rá! De ha csak 180 fokon sütöd, akkor szerintem lassabban fog megsülni.
Jó próbálgatást és remélem tetszik a végeredmény! :)

KisEdi
Edi / KisEdi Thu, 2012-03-29 15:44

Én a maradék sütiket szoktam kiszárítani, és azokat használom kifli helyett. Kakaós kaláccsal, vagy diós beiglivel volt eddig a legjobb :) De babapiskótával sem rossz :)

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Tue, 2012-03-20 13:54

Nem a kötözködés miatt, de a máglyarakás-úgy tudom-eleve almás, tehát nem értem a címében kiemelt "almás máglyarakás" nevet. Van másmilyen is? Csak a pontosítás miatt kérdem.
Nemes Vali

Tamasne Csokor
Ibi / Tamasne Csokor Thu, 2012-02-23 19:52

En is elkeszitettem,nagyon finom lett.
Bar CA-ban nem nagyon van kifli,de mexikoi zsomlebol is nagyon-nagyon finom lett,es csak saccra mertem,az atvaltasi kulonbsegek miatt.
Nagyon varta a parom mikor lesz kesz,mert annyira fini volt az illat mar elokeszuleteknel:D
Es persze egybol dupla adagot keszitettem,es megorvendeztettem a szomszedokat is vele,nem maradt el a dicseret:)
nagyon koszi a fini receptet!!Elmentettem:)

Belvedere
Belvedere / Belvedere Wed, 2011-10-26 14:11

Tegnap megcsináltam. Páromtól a következő üzenetet továbbítom: "Jó az anyag, utoljára a nagymamámé volt ennyire finom." Minden ujjunkat kétszer végignyaltuk. Ma pedig csak azért hívott a párom, hogy: "Ugye hagytál még nekem estére belőle????" Nagyon nehezen hagytam. :)

csillea
csillea Mon, 2011-10-10 17:59

Szia! Még most sül, de biztosan nagyon finom lesz, már csak az illata is nagyon jó!
Egy megjegyzés: a 7. pontban nem a sárgabarackot, hanem a cukrot forgatjuk a felvert tojásfehérjéhez, igaz?
Köszönöm a receptet!

bmbe
Bejja / bmbe Fri, 2012-02-10 18:07

Látom, nem válaszolt senki.. :-(

Nem a cukrot, hanem a lekvárt kell óvatosan a felvert tojásfehérjébe keverni!
Nagyon finom íz fog adni a habnak!

csevike
csevike Mon, 2010-10-04 19:40

Én ma készítettem el, nagyon fini lett! Köszi a receptet!

heyjude
heyjude Thu, 2010-04-22 08:37

Szia!
A napokban készülök máglyarakást készíteni. Szeretném megkérdezni, hogy hány db kifli kell hozzá? Bár csak ketten vagyunk, de a 4 személyes adag nem lesz sok...
Mit tanácsolsz, ha a sütőm hőfokszabályzója nem működik, azaz max. hőfokon ég?
Köszi: Judit

MMMaya
MMMaya / MMMaya Tue, 2010-01-19 22:17

Örülök, hogy ízlett!!!
A dió nagyon jó ötlet volt! Biztosan feldobta :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-12-17 17:25

Most vettem ki a sütőből, nagyon jó az illata....és nagyon finom is! Én egy kicsit elősütöttem a kiflis masszát mielőtt rátettem volna a tojáshabot és tettem az almaréteg alá egy kevés durvára darált diót is.

775
kifli 300 g
tej 500 ml
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliaaroma 10 ml
tojássárgája 5 db
cukor 70 g
sárgabaracklekvár 200 g
alma 700 g
cukor 30 g
citromlé 1 citromból nyert
fahéj 1 tk
cukor 70 g
tojásfehérje 5 db