Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-mákos francia pite

Almás-mákos francia pite
Almás-mákos francia pite
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alaprecept wannabe chef-nek köszönhető. A tésztán semmit nem variáltam, az úgy finom, ahogy leírta. A mennyiség is pontosan egy 30 cm átmérőjű pitesütőbe elég. A töltelék már saját elképzelés alapján készült, mivel az almás-mákos mindenki kedvence a családban.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Nagyon gyorsan elkészíthető és számtalan formában variálható recept. Én is készítettem már ebből sós változatot is. Az is nagyon finom lett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és minimum fél órát fóliába csomagolva hideg helyen pihentetjük.
  2. Ezalatt megtisztítjuk és apróra vágjuk az almákat, megszórjuk a fahéjas kristálycukorral és a darált mákkal.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük az 1 cs vaníliás cukorral, és belekeverjük a 3. tojássárgáját is.
  4. Ezt a habos masszát összekeverjük az alma darabokkal.
  5. A pitesütőbe egyengetett tészta aljára egy marék zsemlemorzsát szórunk, majd ráöntjük tölteléket.
  6. Kb. 180-190 fokon fél óra alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 750
elküldve: 28
receptkönyvben: 634
elkészítve: 29/36
Facebookon megjelent: 1

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Quiche, francia pite, édes pite, almás pite, mákos pite

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

babika
babika Sun, 2019-10-13 14:19

Szia! Én ma sütöttem meg, a tésztát felesben csináltam teljes kiörlésű liszttel, isteni lett. Legközelebb lehet, hoyg egy kis pudingot, tejszínt vagy valamit is teszek a töltelékhez, hogy jobban összeálljon, de így is nagyon jó.:) Köszi a receptet!

tekovacs
tekovacs / tekovacs Sun, 2019-10-13 18:54

Örülök, hogy ízlett. Én is innenn lestem el, szintén kis variációval sütöttem..., szeretjük nagyon.

madarlatta
madarlatta Fri, 2014-05-30 18:58

Szia, epp most sül a sütöben! :) Egyebkent van, amit nem ertettem a leirasban. Ezt a harmadik tojas dolgot. Vegül ket tojasfeherjet vertem fel egy egy darab sargajat tettem bele. Jol ertettem? Vagy harom sargajat kellett volna összesen?
28-as piteformaban sütöm, tökeletesen beleilik, a teszta szeleit pedig annyira nyujtottam ki, hogy a forma hullamos oldalat is fedi. Mar varom :)

tekovacs
tekovacs / tekovacs Fri, 2014-05-30 19:19

Szia! Na milyen lett? Remélem ízlik nektek is :) A tojásokkal a köv. lehetett a helyzet: mivel a tésztához csak a sárgája kellett, hogy ne vesszen el a fehérje, habbá verve adtam az almához, gondolván, hogy lazább és finomabb lesz így a töltelékem. De kevésnek találtam és még egy tojás fehérjét adtam hozzá..., de nem akartam kidobni a sárgáját sem, gondoltam nem árthat az sem a tölteléknek... :))) Ennyi :)))

madarlatta
madarlatta Mon, 2014-06-02 17:36

Finom lett! :) Bar picit darabos lett nekem a töltelek, illetve keves volt az almaknak a 30 perc sütes. Legközelebb vekonyabbra/kisebbre szeletelem öket :) 28-as formaban keszült es csak teljeskiörlesü lisztböl. Belefert tökeletesen. Egyszerre elfogyott. :)

almamag
almamag Thu, 2012-12-20 14:41

Nagyon tetszik a recept! Egyszerűnek tűnik, alma és mák mindig van itthon, így mentve!
Boldog karácsonyt! Üdv. Ili

223
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
tojássárgája 2 db
joghurt 2 ek
1 csipet
alma 5 nagy db
mák 3 dkg
cukor 1.5 ek
fahéj 0 ízlés szerint
tojásfehérje 2 db
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
zsemlemorzsa 3 dkg