Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás mákos guba vaníliapudinggal

Almás mákos guba vaníliapudinggal
Almás mákos guba vaníliapudinggal
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kishúgom kedvence a mák. Ez a mákos guba volt az első, amit elkészítettünk.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kalácsot tetszőleges méretű darabokra vágjuk.
  2. 12 dl tejet felmelegítünk, ha már meleg, belekeverjük a tojások sárgáját, a cukrot és a vanília aromát ízlés szerint.
  3. Ezzel meglocsoljuk a kalácsdarabkákat, 8-9 dl elég, a maradékot félrerakjuk. Jól összeforgatjuk a kalácsot, hogy mindenhova jusson a tejből. Ha kicsit sok tejet öntöttünk rá, semmi baj, sütés közben úgyis felszívódik a felesleg. 
  4. Megszórjuk a mákkal (aki édesebben szereti, és cukrozatlan a mák amivel készíti, az cukrozza ízlés szerint).
  5. Az almákat vékony szeletekre vágjuk.
  6. A tepsinket kivajazzuk, és elkezdünk rétegezni: egy réteg kalács, egy sor alma, amíg el nem fogy. 
  7. Ezt betesszük a sütőbe körülbelül 20 percre. 
  8. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és ha letelt a 20 perc, rátesszük a mákos gubára, további 15 percig készre sütjük.
  9. A félretett tejből vaníliás pudingporral pudingot főzünk. Aki hígabban szereti, az még tehet hozzá 1-2 dl tejet. 
  10. Együtt tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 26 753
elküldve: 6
receptkönyvben: 120
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lina0817

Mióta szakács: 2013.02.23.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliapudingos mákos guba, almás-mákos rakott kalács, mákos-pudingos guba kalácsból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ollocska
Ollocska / Ollocska Sat, 2016-12-03 18:12

Megcsinaltam, nagyon jo lett köszi. Az almat kiegeszitettem fahejjal es baracklekvarral.
Jo is h irtad h nem baj ha tocsogosabb a tejben, mert igy olyanra keszitettem es ennek köszönhetöen nem szaradt ki sütes közben

1045
kalács 50 dkg
alma 2 közepes db
tej 12 dl
tojás 5 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
mák 15 dkg
cukor 2 ek
vaníliaaroma 10 ml
vaj 1 ek