Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-mákos kevert süti

Almás-mákos kevert süti
Almás-mákos kevert süti
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha szereted a mákos süteményeket, akkor mindenképp készítsd el! Egyszerűen és gyorsan elkészíthető ... ráadásul isteni finom!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt almákat (nagyobb lyukú reszelőn) lereszeljük. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd az olajat, a tejet, a csipet sót, a citrom lereszelt héját, a cukorral kevert tojást, a lereszelt almát és végül a darált mákot. Az egészet jó alaposan összekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztamasszát, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük (tűpróba).
  4. Ha megsült és kihűlt, utána szép egyforma kockákra felvágjuk, és porcukorral megszórjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 3 757
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündi konyha

Mióta szakács: 2015.04.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás kevert, mákos kocka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

650
alma 4 közepes db
tojás 4 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
repceolaj 4 ek
tej 2 dl
mák 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
porcukor 5 dkg