Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-mandulás párnák

Almás-mandulás párnák
Almás-mandulás párnák
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tészták közül a kedvencem a kelt. Nagyon sokféle módon elkészíthető, omlós, puha tészta, amely sósan és édesen is isteni. Ez most egy édes-almás verzió. :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához lisztet, olvasztott margarint, cukros tejben megfuttatott élesztőt és cukrot gyúrjuk össze (ha kell, adjunk még hozzá egy kis tejet).
  2. Miközben kel, elkészítjük a tölteléket.
  3. Amikor a tészta megkelt, kb. 1 centi vastagra nyújtjuk, és 10-12 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk ki belőle.
  4. Megtöltjük, majd a szélét villával nyomkodjuk le. Tetejét megszurkáljuk, hogy ne nyíljanak szét (két-háromnak azért sikerült), végül tojással kenjük meg.
  5. Előmelegített 150 fokos sütőben sütjük, amíg meg nem pirulnak.

Töltelék

  1. Az almát apró kockákra vágjuk, majd megszórjuk őrölt gyömbérrel, fahéjjal és szegfűborssal és egy pici cukorral, hozzáadjuk a darabolt mandulát és a házi sárgabaracklekvárt.
  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 490
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás buci, lekváros kelt tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

395
finomliszt 40 dkg
tej 2 dl
instant élesztő 7 g
cukor 4 ek
margarin 10 dkg
tojás 1 db
alma 1 nagy db
gyömbérpor 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
mandula 5 dkg
sárgabaracklekvár 3 ek