Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-mandulás sütemény

Almás-mandulás sütemény
Almás-mandulás sütemény
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy cseh oldalon láttam, nagyon megtetszett, gondoltam elkészítem. Ilyenné sikeredett :).

A sütemény elkészítése bonyolultnak tűnhet a rétegek miatt, de valójában csak ennyi: szétkenjük a tésztát, lekenjük tojással, megszórjuk mandulaszirmokkal. A kész tésztát még forrón kettévágjuk, elkészítjük a töltelékeket, megtöltjük a sütit és egy-kettő (csehül raz-dva :-D) már készen is van  :)))

 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tészta tetejére

Az almatöltelékhez

A joghurtos töltelékhez

ajánlat

Mindenkinek :D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát: a puha vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a csipet sót, újra kikeverjük.
  2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a tejet a tojással és a sárgával, majd jó alaposan keverjük hozzá a cukros vajhoz.
  3. A kapott tésztát kizsírozott, kilisztezett tepsibe kenjük, lekenjük egy felvert tojással, majd megszórjuk a fahéjas mandulaszirmokkal.
  4. Előremelegített sütőben kb. 12 percet sütjük 200 fokon.
  5. A sütőben hagyjuk kb. 10 percet pihenni, majd még forrón kettévágjuk.
  6. Elkészítjük az almás tölteléket: A megtisztított, és kockákra vágott almát a 3 dl vízben megfőzzük a citromlével, és a cukrokkal együtt
  7. A pudingport kevés vízben simára keverjük, majd ráöntjük az almára, és folytonos keverés mellett kb. 1 percet főzzük, hogy sűrű legyen.
  8. A kettévágott tésztánk egyik darabját megfordítjuk, hogy a mandulaszirmok legyenek alul, majd rásimítjuk a még forró almás tölteléket. Hagyjuk alaposan kihűlni.
  9. Elkészítjük a joghurtos tölteléket: A joghurtokat fakanállal összekeverjük a porcukorral és a fahéjas cukorral, hozzákeverjük a felvert tejszínt, majd a forró vízben feloldott zselatint is. Alaposan összekeverjük és rásimítjuk az almatöltelékre.
  10. A tésztánk fennmaradó darabját rátesszük a joghurtos töltelékre, hűtőbe dugjuk min. 4 órára.
  11. Tálalás előtt tetszés szerint szeleteljük fel.
     
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x37 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 599
elküldve: 6
receptkönyvben: 127
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulaszirmos almás sütemény, almás sütemény mandulával, krémes-joghurtos-almás szelet

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Évike_89
Évike_89 Thu, 2013-12-26 00:43

Karácsonykor szerencsére erre a sütire esett a választás. :-) Tökéletes recept; krémes is, gyümölcsös is, és a tésztája is nagyon finom. Köszönöm, hogy megosztottad velünk! :-)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sat, 2013-12-28 13:16

Kedves Évike, örülök, hogy elégedett vagy a sütivel... én is nagyon szeretem... :D
Boldog új évet kívánok neked és a családodnak!
Üdv. Szivi

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2012-11-13 15:39

Én mogyoróval sütöttem ,de egyet mondhatok, ez a süti pazar! Olyan igazi villával evős cukrászdai remekmű! Nagyon finom!!!! :-)))

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Tue, 2012-11-13 16:59

Kedves Tmea :),
örülök, hogy ízlett. Én is próbáltam már durvára darált dióval is, háát valami mennyei :)), de kripróbálom mogyoróval is. Köszi az ötletet!!! Szia

818
vaj 125 g
porcukor 125 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
finomliszt 87.5 g
rétesliszt 87.5 g
sütőpor 2 kk
tej 50 ml
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
mandulapehely 100 g
porcukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
tojás 1 db
alma 400 g
víz 300 ml
cukor 100 g
citromlé 1 fél citromból nyert
vaníliás pudingpor 1 tasak
fahéj 0 ízlés szerint
joghurt 300 g
porcukor 20 g
fahéj 0 ízlés szerint
habtejszín 250 ml
zselatin 20 g
víz 100 ml