Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás marcipános krémes

Almás marcipános krémes
Almás marcipános krémes
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az almás krémes az én ötletem, nem receptből készítettem. Igyekszem minden sütit magam adagjaival készíteni, más receptek csak ihletet adnak. Természetesen a recepteket sem másolom, magam írom.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát szokásos módon megsütjük, a lisztbe ne felejtsük el belekeverni a darált mandulát és sütőport.
  2. Kivesszük hűlés után egy tálcára.
  3. Az almát meghámozzuk, és vékonyan felszeljük, majd citromlével meglocsoljuk.
  4. A barna cukrot serpenyőben feltesszük, és a fűszert a citromhéját, fehérbort meg az almákat is hozzákeverjük. Kis lapáttal kavarjuk, hogy ne törjön össze.
  5. Megpároljuk, és a lapot megkenjük a baracklekvárral vékonyan, majd az alma szeleteket szépen sorba ráhelyezzük. A levét nem kell, ha még maradt, mert annak el kell párologni valójában.
  6. A pudingot készítsük el kevés cukorral, hűtsük ki, és a tejszínt verjük fel 1 kk porcukorral meg a fixálóval, és a marcipánt, ha keményebb, reszeljük bele a kihűlt pudingunkba.
  7. Ezután a habot is lazán keverjük bele, majd kenjük az almára rá, és csokoládé forgáccsal díszítjük.
  8. Tálalás: kocka alakban szeleteljük, de csak ha már jól behűtöttük. Tárolás: fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x45 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 367
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás krémes, pudingos szelet, krémes kocka, tejszínhabos süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

735
tojás 4 db
finomliszt 3 evőkanál
cukor 4 ek
1 csipet
víz 1 ek
mandula 4 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
cukor 4 dkg
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 2 ek
alma 3 db
csillagánizs 0 ízlés szerint
nádcukor 2 ek
lime 1 db
fehérbor 20 ml
csokoládé 2 dkg
marcipán 5 dkg