Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás masnik

Almás masnik
Almás masnik
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt jelzem Éva-Anyócának, hogy tízóraira ez is finom meglepetés a gyermekeknek.

hozzávalók / 4 adag

Kelt tészta

Almás töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Kelt tészta

  1. A tejszínt meglangyosítjuk, egy csipet cukorral belemorzsoljuk az élesztőt, és habosra felfuttatjuk.
  2. A megkelt élesztős tejszínt, az írót, a tojássárgáját, a citrom levét és reszelt héját, cukrot, lisztet, szobahőmérsékletű vajat és egy csipet sót kenyérsütőgép üstjébe készítünk, és dagasztó programon gyúrjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk, és 12 db kb. 8x20 cm-es darabra vágjuk.

Almás töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, magházát kivágjuk, kis kockákra vagy szeletekre vágjuk.
  2. Megszórjuk cukorral, fahéjjal, mézeskalács keverékkel. Ráreszeljük a fél citrom héját, rácsavarjuk levét, és átkeverjük az almával.
  3. A tészták mindkét felére halmozunk annyi fűszeres almát, hogy rá tudjuk hajtani a másik felét, és a széleit össze tudjuk csippenteni. Aztán egyszer középen csavarunk rajta egyet.
  4. A masni tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és derelyevágóval 3-3 metszést ejtünk mindkét szárán a masninak (ahol el tud szállni a gőz).
  5. Addig kelesztjük a tésztát, míg a sütő előmelegszik 200 fokra, ahol 20 perc alatt szép pirosra sütjük a süteményeket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 170
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt almás táska, almatöltelékes kelt masni, almás masnik kelt tésztából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

572
tönkölybúza liszt 30 dkg
dupla tejszín 1 dl
író 0.5 dl
vaj 5 dkg
gyümölcscukor 3 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
friss élesztő 1.5 dkg
tojássárgája 1 db
alma 2 közepes db
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
gyümölcscukor 1 ek
fahéj 1 teáskanál
mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál