Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-mazsolás fánk

Almás-mazsolás fánk
Almás-mazsolás fánk
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc receptkönyvemből származik a recept. Most készítettem először, de nem utoljára.:)

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük fel a tejet. Szitáljuk a lisztet nagy tálba, nyomjunk a közepébe mélyedést, és morzsoljuk bele az élesztőt. Adjunk hozzá 1 teáskanál cukrot és a langyos tej felét, majd keverjük össze a tálban lévő liszttel egy kissé, és hintsünk rá lisztet. Takarjuk le a tálat, és kelesszük kb. 10 percig meleg helyen, amíg a felszíne megrepedezik.
  2. Olvasszuk fel a margarint, keverjük a maradék tejhez, majd hűtsük langyosra. A maradék cukrot, a tojást és a langyos folyadékot apránként adjuk a tésztához, és dolgozzuk bele a gépi habverő dagasztókarjával. Közben szórjunk bele egy csipet sót. Konyharuhával letakarva kelesszük duplájára. (Kb. 1 óra)
  3. Áztassuk be a mazsolát. Hámozzuk meg az almát, vájjuk ki a magházát, és vágjuk apró kockára. Gyúrjuk át a tésztát, és adjuk hozzá a gyümölcsöket. Kelesszük további 15 percig.
  4. Forrósítsuk fel az olajat, és két evőkanál segítségével szaggassunk apró fánkokat. Süssük kb. 4 percig, amíg aranybarna nem lesz. Amikor kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 662
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Halfilé

Mióta szakács: 2013.10.30.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almafánk, mini fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

917
tej 75 ml
finomliszt 250 g
friss élesztő 20 g
cukor 50 g
margarin 40 g
tojás 1 db
alma 1 nagy db
mazsola 50 g
1 csipet