Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás meggyleves

Almás meggyleves
Almás meggyleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a hőségben a hideg gyümölcsleves esik csak igazán jól. Anyukámtól kaptunk egy kis vödör meggyet, mert a miénk már elfogyott. Ennek egy részéből és pár almából finom leves készült. Egyszerű, édes, gyümölcsös fogás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggyet kimagvaljuk, a meghámozott almát kisebb darabokra vágjuk.
  2. Egy kisebb fazékban, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. (Ezt nem mértem le, de maximum 1 liter.)
  3. Ízesítjük sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel.
  4. A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, és a meleg leves levével felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk).
  5. Ha a gyümölcsök megpuhultak, a tejszínt folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk.
  6. Ha már kellőképpen besűrűsödött, elzárjuk.
  7. Jól behűtve kínáljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 298
elküldve: 7
receptkönyvben: 240
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyleves, hideg gyümölcsleves, tejszínes pudingos meggyleves

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

macooka
macooka Tue, 2016-02-02 18:49

Szia Andi! Szuper ez a leves, nyáron készítettem először, azóta pedig elég sűrűn kerül az asztalra. Köszi a remek receptet! :)

ikon1984
ikon1984 Mon, 2016-01-11 16:37

Szia!Ma megcsináltam,isteni finom lett!Legközelebb dupla adagot fogok csinálni,köszönöm a receptet!

orsikaa5
orsikaa5 Sat, 2016-01-09 12:15

Szia Andi, milyen pudingport használsz? Főzős vagy főzés nélküli? Köszi a mielőbbi válaszodat. :) Üdv: Orsika

orsikaa5
orsikaa5 Mon, 2016-01-11 10:15

Köszi a gyors választ. Már készül is a leves, mi minden évszakban nagyon szeretjük a gyümölcslevest. :))

239
meggy 40 dkg
alma 4 kis db
cukor 3 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
fahéj 0.5 kávéskanál
szegfűszeg 1 csipet
vaníliás pudingpor 1 ek
főzőtejszín 2 dl
víz 1 l