Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-mézeskalácsos muffin

Almás-mézeskalácsos muffin
Almás-mézeskalácsos muffin
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami nagyon finomra vágytam, de nem volt itthol édesség. Akkor találtam ki ezt a muffin receptet. Kicsit olyan karácsonyi hangulatú, de ez nem baj. Isteni illatok lengték be az egész lakást, mikor elkezdett sülni. A megsült almával pedig egyszerűen fantasztikus lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral és az olajjal habosra kavarjuk.
  2. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket. A két részt összeforgatjuk.
  3. A tejet lassanként adagolva kavarjuk bele.
  4. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és apróra kockázzuk, majd beledobáljuk a masszába.
  5. A formát kikenjük vagy papírt teszünk bele.
  6. A muffinsütő mélyedéseit 3/4-ig töltjük, és előmelegített sütőben megsütjük.


 

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 041
elküldve: 11
receptkönyvben: 349
elkészítve: 17/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás muffin, mézeskalácsos muffin, almás és mézeskalácsos muffin

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szacsiga
szacsiga / szacsiga Fri, 2014-09-05 09:52

Sziasztok!
Nekem valami nagyon nem stimelt, fele cukorral is nagyon édes, és olyan híg lett a 2,5 dl tejtől, hogy még vagy 5-6 kanál liszttel kellett pótolni, hogy muffin tészta állagú legyen, az almát utólag dobáltam a muffin formákba, szóval az alma leve miatt sem lehetett híg. Nem értem hol volt a gond...a feldúsítás után nekem 23 db muffin lett :D

adrika128
adrika128 Sun, 2012-11-04 15:45

Nagyon finom lett a muffin, egy hétvégén kétszer is megcsináltam és mindenkinek nagyon ízlett, köszönet érte! :)

MayflySue
MayflySue Sat, 2012-10-20 20:32

Szia Andi,
Köszi a receptet :) könnyű és levegős a tészta, ahogyan szeretjük. Szép is lett ;)
Suzie

580
tojás 1 db
cukor 11 ek
napraforgó olaj 11 ek
finomliszt 15 evőkanál
szódabikarbóna 1 tk
mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
alma 1 közepes db
tej 2.5 dl